fredag 8 januari 2010

hallrenovering dag 4

I dag har trappan grundmålats. Hur vi ska göra med trappstegen har vi inte bestämt än..
Slipas ska dom för att fräscha upp dem, sen kanske vi oljar in dem för att få fram en finare nyans på dem. Klurar vidare...
Ni ser även en förebild hur trappen såg ut med en massa räcken som vi valt att ta bort helt. Det ger ett öppnare och renare intryck och passar bättre för den typ av trapp vi har. Eftersom vi inte har några småbarn som kan skadas så fungerar det bra för oss och så får vi hoppas att våra gäster går lite försiktigare i trappen i stället ;-) Nya räcken kan man alltid sätta dit senare om man vill.

Vår toppenmålare Lars har såklart ledigt under helgen. Nästa vecka blir det lite "finspackling" av trapp och vissa väggpartier där det behövs lite extra inför sista färdigmålningen. Väggfärgen målas på onsdag tror vi.

fortsättning av renoveringen följer nästa vecka!

2 kommentarer:

 1. Sån skillnad det blir. Tyckte nog väggen var vit förr, men nu när man ser den nymålad inser man ju att så inte var fallet:)
  Så fint!

  Och lite trist info.
  Tänk på att om någon ramlar i trappan och tex bryter ett ben, eller får permanent skada, får ni förmodligen inte någon ersättning från försäkringsbolaget, pga att det inte finns godkända räcken på båda sidor.
  Oavsett om detta haft betydelse eller ej för olyckans utgång,....

  Läste om ett sånt exempel för någon månad sen. Men det kanske var en annorlunda trappa?

  Fast jag tycker också att det är snyggare utan, och ska själv ta bort räcke på ena sidan trappan;)
  Hur ofta ramlar man egentligen *ta i trä!!*?

  SvaraRadera
 2. Det ska bli spännande att följa din hall renovering! Är själv i planerna med att renovera hallen härhemma. Ha en fin helg! /Jackie

  SvaraRadera