tisdag 5 januari 2010

hallrenovering dag 1Ja, då är hallrenoveringen igång! Dag 1. Vi har en L-formad hall och nu ser ni även trappen jag pratat om och funderar hur vi ska göra med. Längs väggen vid fönstret ska en inbyggd garderob med skjutdörrar byggas, men inte ända fram till fönstret.

Man får inte med hela hallen på en bild så ni får se den i lite olika vinklar. Alla golv och taklister är borttagna och ska bytas till nya. Taket ska målas vitt och takspots sättas in. Trappens sidstycken och undersida skall målas vitt och trappstegen antagligen laseras i vitt. Har funderingar om vi ska bygga bakstycken till trappstegen, men det får i så fall bli vid ett senare tillfälle.
På den ena bilden ser ni den "fantastiskt" inte snygga vävtapeten med en silverbård i närbild, och detta är anledningen för att alla väggar ska bredspacklas släta från topp till tå. Det är inget jag skulle vilja göra själv och det går ju en anings snabbare för hantverkare och det blir mycket bättre!
Ja, det ser ju inte klokt ut just nu men det kommer bli bra när det är klart :-)

Fortsättning följer..

6 kommentarer:

 1. Så spännande!
  Och just hall är inspirerande, då det står näst på tur här också. Fast vår hall är ca 1 promille i storlek av er..hihi;)

  Susanne

  SvaraRadera
 2. Spännande jag ser fram emot slutresultatet. Här står renoveringen stilla än så länge, men jag hoppas den kommer igång snart.

  SvaraRadera
 3. Hej Magdalena!
  Så spännande att få följa renoveringen på bloggen! Har du hittat färgen ännu? Ser fram emot att få se resultatet! Är verkligen en "sucker" för förvandlingar-mycket för att man får se hur det framskrider utan att behöva leva med allt byggdamm och oväsen!
  LYCKA TILL!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Tack söta du för din kommentar! Känner mig lite smått panikslagen just nu över kakelbeslutet, ångest, ångest, ångest.... Håller tummarna för att det beslut vi förhoppningsvis fattar på torsdag kommer att kännas lika rätt som planlösningen!

  Ska bli verkligen superskoj att få följa er hallrenovering! Med din goda smak så kan det ju inte annat än bli fantastiskt!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Å, hallrenovering ska startas upp hemma hos oss också. Snarast om jag får bestämma! Kul att läsa om hur du tänker och se lite härliga byggbilder ;)
  Kram Anna

  SvaraRadera