tisdag 10 juli 2012

Paris dag 1  Sitter på eftermiddagsflyget med Air France till Paris igen, lustigt nog sitter jag även på samma plats som många gånger tidigare, vad är oddsen för det? Plats 04F, hoppas det betyder tur för även om jag flyger ganska ofta  så finns det väl alltid en liten oro av att sitta i en flygande låda på några tusen meters höjd med absolut ingen makt över något..
Den franska kaptenen meddelar att vi just nu passerar Köpenhamn och att vi flyger enligt tidtabell. Det betyder att vi kommer att landa på CDG kl 17:05 och efter att ha fått ut sitt bagage, så är det bara att på lätta steg, ja så lätta de nu kan bli av att dra de tunga väskor och ta sig till RER B (pendeltåget) som tar mig in till Paris på ca 40 min och kostar 9,25 euro. 


Som vanligt har jag och min kusin Malin en rutin av att jag ringer när jag är 3 stationer  från Gare De Nord, då blir det alldeles lagom för henne att ta den lilla promenaden ner till stationen för att möta upp mig och hjälpa mig med väskorna de sista kvarteren hem till Malin.
I resväskan förutom kläder och allt man behöver för 3 veckor, som kamerautrustning och dator så har jag även efter Malins cravings och önskemål köpt med mig Svensk färskpotatis, matjesill, senapssill och  Kalles Kaviar
Så någon av dagarna kommer det bli en försenad svensk midsommarmiddag på en innergård i Paris, kanske redan ikväll?  :-)
Häng med min resa i Paris och Montpellier, det blir 23 dagar till!

3 kommentarer:

 1. Härligt !

  Hänger gärna med på din "resa".

  Kramar ♥

  SvaraRadera
 2. Jag hänger också med! Kul!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tackar som ödmjukast för erbjudandet! Jag har ingen egen semester så jag hänger mer än gärna med på din resa ;-) !!!

  // kramar Agneta

  SvaraRadera