lördag 14 juli 2012

Vive la France! I dag kliver fransmännen ut på gator och torg, det blir stor parad på Champs-Élysée och om vädret tillåter och regnet håller sig borta så blir det enormt fyrverkeri vid Eiffeltornet i kväll. Och vad firar man, jo stormningen av Bastiljen, vilket inledde den Franska revolutionen 1789 som idag är Frankrikes Nationaldag, Vive la France!


 Har lånat lite bilder från internet till detta inlägg, då jag inte hinner fota paraden. Idag ska jag springa på brocantemarknader, sen blir det middag hemma med vänner, så får vi se vad vi hittar på senare på kvällen :-)

 Underbar bild när Franska försvaret flyger över Paris, fotograf okänd


 Fantastisk bild! tagen av: 
STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Getty Images) AFP/Getty Images

Får se om vi tar oss till Eiffel i kväll, var ju där förra året på denna dag>>, men om det regnar ställs fyrverkeriet in. Det är helt klart värt att se om man inte har gjort det, en fantastisk show i ca 45 minuter (!) Runt Eiffel samlas det 100.000-tals människor och kvällen är en enda stor fest, problemet är att ta sig hem efteråt..man kan glömma taxi, och Metron havererar av den stora anstormning med människor som ska ta sig hem.

Bild tagen efter fyrverkerishowen förra året på denna dag, skål på er, idag är det fest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar