söndag 15 juli 2012

vad blir det för mat..

 Om man ska göra som Fransmännen gör så handlar man bröd i Boulangeriet, ost i Fromageriet, kött i Boucherie osv, sen går man hem med en baugette under armen och flera olika påsar med godsaker :-)
i Paris vimlar det av härliga matbutiker och delikatesser, just dessa på bild och många till hittar du på Rue des Martyrs.


Lite charmigare än systembolaget eller hur. I Frankrike är normala viner hälften så dyrt, du kan handla det i mataffären eller den lilla näröppna nattbutiken eller som här i en vinaffär. Inget illa om systembolaget, det är ju bra på sitt sätt..

 Varje fredag i närheten av Malins gata är det matmarknad, där kan man handla det mesta man behöver för en god fredagsmiddag.
 Jag vet inte vad jag sa eller gjorde men fiskhandlaren propsade på att vi skulle ha en bild ihop, och det slutade med att Malin och jag gick därifrån med en påse jätteräkor :-)


 Och det är ju så gott och enkelt att laga ihop

 Behåll skalet på och skär ett långt snitt i ryggen på räkan, fräs ihop allt tillsammans med massa smör, vitlök, persilja och en skvätt citron, voilà! världens enklaste och godaste
 räka är tillagad. Servera med aïoli eller majonnäs tillsammans med ett välkylt vitt vin eller rosé.
Bonne Ap!

1 kommentar:

  1. Hej! jag har aldrig varit i Paris, men efter att ha läst Dina bloggar börjar man att bli sugen på att besöka den staden. / Mvh. Agneta i Karlstad

    SvaraRadera