söndag 22 juli 2012

les estivales!


Varje fredag under hela sommaren är det festival i Montpellier, en lång trädkantat avenue dukas upp där man kan njuta och upptäcka lokala viner från Languedoc från 180(!) olika vinproducenter, mat från olika restauranger i stan och marknad med 150 olika utställare som kontsnärer, bookshops, delikatesser mm. Liveband och bra musik förhöjer temperaturen och det är en härlig stämning med mycket folk.


För 5 euro (ca 42kr) får du ett vinglas och vinbiljetter, sen är det bara att gå runt och prova :-) Glasen får man behålla, och de är tryckta med årets festivalår, ett kul minne om man vill.Riktiga glas är ju väldigt mycket trevligare än de plastmuggar man får på liknande Svenska festivalevent..Vi fastnade mest vid Ostronstånden..

 ..och eftersom jag en gång i tiden arbetade på en fisk&skaldjursrestaurang var jag ju bara tvungen att öppna några själv :-)

 Hej hej! :-)

 mums!
 


 Vi hade en fantastiskt trevlig kväll med vänner, gott vin och bra stämning. Så om du åker till Montpellier, missa inte denna festival som är varje fredag mellan 18.30-23.30 under hela sommaren på Esplanade Charles de Gaulle (nära Place de
la Comédie) i Montpellier!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar