onsdag 18 juli 2012

Je voudrais une Salade César

 Min favoritsallad utan tvekan är Ceasarsallad, men den har många liv och verkar finnas i lika många olika utföranden som det finns restauranger. Jag föredrar den matiga varianten vi är mest bekanta med och det är när man har i kyckling och bacon, fast det är långt ifrån originalet. I går tog vi en sen lunch på stan, mums!

Rätten skapades i Tijuana, Mexiko på 1920-talet, förmodligen av den italiensk-amerikanske restauratören Caesar Cardini. Enligt legenden ska han ha skapat rätten på USA:s nationaldag den 4 juli 1924, efter en hektisk dag med mycket gäster. Maten höll på att ta slut i köket, så han fick hitta på ett nytt recept utifrån de råvaror han hade kvar, samt i all hast slänga ihop salladen vid bordet framför de väntande restauranggästerna.
Originalreceptet består av: Romansallad, krutonger,parmensan, citron,olivolja, ägg, worcestersås och ägg.
Många tillägg till originalreceptet förekommer. Några exempel är sardeller, kyckling, bacon, senap, grädde och majonnäs.


Eftermiddagen spenderades med shopping av mat, torkad korv var en av sakerna som hamnade i kassen hem.

 Egentligen skulle jag nog kunna spendera en hel dag med att gå runt och provsmaka allt, det finns ju så mycket gott. Och det ska vi verkligen göra på fredagkväll för då är det mat och vinfestival här i Montpellier! Mer om det såklart :-)

Operahuset i Montpellier

 En korg med grönsaker fick naturligtvis följa med hem.

Nu är köket hemma fyllt med godsaker.

Här nere i södra Frankrike är det verkligen varmt, 32+ och klarblå himmel, puh jag är inte riktigt van vid denna hetta, måste nog köpa mig en solhatt.. för i dag blir det en tur ner till havet!

För er som gillar Parisbilder, det kommer mer av det längre fram :-) under tiden kan ni kika in på äldre inlägg, här är ett exempelvis>>

2 kommentarer:

  1. Härliga bilder från Montpellier! Där har jag varit en gång för flera år sedan så det är kul att se bilder därifrån igen.
    Ha det så skönt och njut av allt det härliga runt omkring dig!
    Kram Sabina

    SvaraRadera
  2. Fler fina bilder =) Ceasar är min favorit också o jag måste säga att jag vill allt gärna ha kyckling , parmesan o bacon i min.

    SvaraRadera