söndag 30 augusti 2009

Formex- Vintage Travel 2009

Så var 4 dagars formex-mässa över för denna gång, jag var där vid 3 tillfällen och hann träffa många gamla och några nya leverantörer :) Häng med!


foto: Magdalena
Lite blandade bilder från mässan och det är inte nödvändigtvis saker som kommer in i butik utan lite blandat av det som jag tyckte var fint :) inget av ovanstående tas in men den gigantiska klockan kan tas hem på beställning vid intresse, tror den var 1 meter i diameter (!) Kudden var väldigt fin, men liknande sådana från Frankrike finns det redan många av i butiken :)



foto; Magdalena



foto: Magdalena
Ibland bara fastnar man lite extra för något och om jag ska nämna en av många produkter som jag föll lite extra för så är det denna annorlunda datum almanacka Tyckte den var så fin! Den sålde slut redan på mässan i Danmark så det kommer dröja till slutet av oktober innan leverantören kan skicka dessa till Par Courrier, men kan förbeställas redan från och med torsdag!



foto: Magdalena
Lite extra kul var dessa gigantiska &-tecken! Den svarta är 170cm hög!! och det i grått är 120cm.
Dessa kommer att kunna specialbeställas via butiken, dock tillkommer verklig fraktkostnad med anledning av storleken och vikt. Kanske inget man har hemma, men tänk vad häftigt på ett kontor!



foto: Magdalena
Formex lånade lite produkter från Par Courrier till deras stora OrientExpressen matsal :)
och det var både jordglobar, ballonger i taket, kikare, fina serviser, datumklockor och de helt underbara Brasserie Parisienne lamporna. Två sådana lampor hängde över deras bardisk, resten av sakerna låg utplacerat på borden runt omkring. Dessvärre och väldigt tråkigt blev en av jordglobarna stulen (!), hur man nu lyckas få med sig den innanför tröjan(??) men som tur är var allt försäkrat under mässan.



foto: Magdalena
Allt på bilderna ovan förutom rottingkorgarna kommer in i butiken i sept/oktober, men kan beställas från och med torsdag!

(rottingkorgar & trunkar kan alltid tas hem på beställning vid intresse, kontakta mig för info)



foto: Magdalena
Lite fina miljöer från huset de byggt i huvudentrén


foto & bildmontage: magdalena
ca 100 (!) nya artiklar kommer in under hösten!
.. Och jag kan nästan lova att det blir en del annorlunda saker också ;)
En del produkter kommer in redan i denna vecka och en del tyvärr inte förrän i oktober och slutet av oktober, men jag väljer att visa det mesta i butiken redan denna vecka som kommer (3 september) så att ni kan se vad som kommer att komma in under hösten och förbeställa om man så önskar :) Det gör också att jag i god tid kan ta in mer innan jul om något hinner ta slut.

Ja, jag har att göra vill jag lova om det mesta ska hinna med klart till på torsdag. Hoppas ni kikar in i butiken då och självklart kommer det även ett Nyhetsmail i veckan till er som prenumererar på det! :-D
Sköt om er därute :)
//Magdalena

10 kommentarer:

  1. Hej Magdalena! Kul att se dina bilder trots att jag var där så är det kul att se från någon annans "lins". Datumalmanackan föll jag också för. En sån får du jättegärna boka åt mig. Ser fram emot torsdag. Hur dax ska man hänga på låset?
    Kram!!

    SvaraRadera
  2. Hej M
    SOm vanligt tar du fantastiska bilder. Kul att få se lite från Formex när man inte kan åka dit själv. Du ser ju ut att ha hittat massor av fina saker. Många nya återförsäljare??
    Åker du till Parismässan också?

    SvaraRadera
  3. Tack för att man har fått *smaka* på lite ifrån Formexmässan, det är så kul att se när man inte kan gå dit själv. Den där tavlan eller är det brickor det står Thorin på?
    Hur sjutton får man med sig en jordglob under armen? Tur att den var försäkrad. Det var snyggt i hoppsat där på Orientexpressen.
    Jisses 90 prylar ooo vad spännande!!!
    Den är verkligen läcker den där almanackan.Läckra bokstäver hade jag kontor så absolut skulle jag köpa.
    Kram Marie:)

    SvaraRadera
  4. Otroligt vackra och mysiga bilder du bjuder på! Spännande med nyheterna i butiken! :)

    Ha en fin vecka!! Kram/Nicky :)

    SvaraRadera
  5. Oh va kul att få se dina bilder, mycket fint som väntas in förstår jag. Datumalmanackan vill jag gärna beställa.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  6. Oj så mycket fint, ett gediget fotoarbete hann du med trots allt annat! Så mycket fina grejer de hade lånat av dig som passsade perfekt till årets tema, va tråkigt att en av jordgloberna blev stulna, ngn måste ha gått gravid ut från mässan....

    Läckra de där datumlådorna var i svart! Och snyggga kuddar och klockor, även den i en meter i dm, gäller att ha högt i tak: )

    Tack så hjärtligt för titten! Mari.

    SvaraRadera
  7. Måste bara kommentera att det här var dom snyggaste bilderna från mässan jag sett i bloggvärlden!!
    Men så har du ju så bra smak och öga för detaljer också ;)

    Kram, Ann-Christine

    SvaraRadera
  8. Jag har precis hittat till din blogg! Jag ska också ta mig en titt i din webbshop! Jag gillar verkligen det stora &-tecknet. Det får dock inte plats i min lägenhet på 70 kvm!

    Josefine- At home

    SvaraRadera
  9. Tack för lite godisbilder från mässan! Jag hade faktiskt velat åka dit själv med tanke på temat och stilen. Men jag har läst på andra bloggar att det inte blev så mycket av vintage-travel temat. De bilder du visar gör ju att man ångrar sig ändå.
    /linnea-maria

    SvaraRadera
  10. Synd jag inte hann med mässan..vi får ha en bokad blogg träff framöver! Vem hade det gigantiska & tecknet så fint att skylta med. kram

    SvaraRadera