onsdag 29 juli 2009

"säteriet"mammas goda hallonsylt!
Min mamma kallar sitt landställe för Säteriet...*ler* för det är hennes drömställe på jorden :)
Med den beteckningen kan man ju tro att det är ett väldigt STORT (!) landställe, men det är det inte, det är en söt liten vaniljgul svensk sommardröm inramad och inklädd i Syrén och hallonbuskar :-D

Genom åren har min familj vandrat igenom både hus och lägenheter. Ett av mina starkaste barndomsminnen är när vi hade ett hus på Skarpö utanför Vaxholm, det var ett sådant där stort hus man *suckar* efter när man åker förbi med skärgårdsbåtarna. Ett hus med glasverandor, brygga och sandstrand (!!).... Där bodde och växte jag upp under några år när jag var liten.
Men mina föräldrar fick andra idéer och husplaner 1983 och vi flyttade vidare till en annan Ö så skärgårdsdrömmen på Skarpö såldes. Idag skulle jag ge min högra hand (och vänstra för den delen) för att få det huset tillbaka.

Ska försöka leta fram lite bilder hos mamma så ni får se hur det såg ut :)

2 kommentarer:

  1. Tack för ditt snabba svar. Jag återkommer när du får hem nya. Jag har även kollat in din andra blogg, och lägger den i mina favoriter.

    SvaraRadera
  2. Wow! Ett sånt skulle man ju haft:)

    Som min mormors barndomshem i Äppelviken, Bromma. Så läckert. Har tagit bild nu när jag var nere. Nya ägare bor där så det blev en hastig bild från vägen....Men som du säger. Med tanke på minnena från huset, läget och hur det är planerat, skulle jag ge mycket för att få bo där själv!!!

    Susanne

    SvaraRadera