onsdag 9 januari 2013

Countdown Paris!

Nu är det nära! Och det känns så stressigt att hinna med allt som ska ordnas med en så annorlunda flytt som till ett annat land, man packar ju inte för en semester direkt. Jag hyr ut min lägenhet i Vasastan möblerat, så det är ju inte möbler som ska med och jag trodde och tänkte att jag skulle flytta "light" men OJ vad kartonger det blir ändå! Man behöver ju ha med sig köksaker, kläder, *känna-sig-som-hemma-saker* en hel del pärmar och jobb, datorer, vardagssaker osv. Jag kan ju inte köpa nytt av allt i Paris, nä det går inte. Sen flyttar jag ju till en väldigt liten lägenhet, ca 27kvm(!) SÅ hur ska man få plats med allt?? Compact living :-)
Sen är det givetvis en hel del praktiska saker som måste ordnas som är så många att listan har varit löljigt lång och ibland kännts omöjlig att hinna klar med..

Men om exakt en vecka vaknar jag upp till denna utsikt!! från mitt nya hem i Paris!

 Min lilla lya som jag hyr i 2:a hand på obestämd framtid är en takvåning högst upp på 7 trappor och jag ser faktiskt både Eiffeltornet och Sacré-Cœur från mina två fönster, på denna bild kan ni skymta Eiiffel längst bort i bilden :-) Den här bilden tog jag när jag var där och tittade på lägenheten i början av november. Och den har varit "min" sedan december. Men jag har ju inte haft möjlighet att flytta förrän nu, så det är ganska tråkiga pengar att betala både deposition och dubbel hyra för denna och min hemma i Stockholm, det svider i plånboken kan jag lova.

 Jag kommer bo i arrondissement 18, som är den stadsdel där Montmartre ligger i och jag har ca 10 minuters promenad dit. Självklart kommer ni få se bilder från lilla lyan sen :-) som precis blivit nymålad inför min inflyttning. Flyttfirman kommer och hämtar mina saker på fredag så här packas det för fullt just nu! och förhoppningsvis kommer mina saker vara framme lagom till tisdag då jag kommer!

För Nelsons skull tar vi tåget ner eftersom jag inte vill utsätta ett djur för den stressen det skulle bli för honom att flyga i lastutrymmet på ett flygplan. Att ta tåget ner till Paris blir första gången och den resan tar nästan ett dygn! Men det ska bli spännande, rogivande och även en mental resa till något nytt :-) Jag kommer att få tid att pusta ut några timmar men samtidigt tid att gå igenom många mail jag inte hunnit svara på och uppdatera mig i massa jobb och programvaror jag både ligger efter i och inte hunnit med. Från Stockholm tar vi tåget till Köpenhamn, sen blir det nattåget till Köln i Tyskland och därefter direkttåget till Paris. Så vi reser den 14:e och är framme dagen efter vid lunchtid :-)
 
 Men det kommer inte bli tid för vila när jag kommer fram, Paris börjar med en rivstart! Redan på fredag nästa vecka startar Europas största inredningsmässa, som jag besökt många gånger. Men denna gång kommer nya ägaren av Par Courrier, Angela ner till Paris för första gången och jag ska presentera henne för alla de leverantörer jag jobbat med under åren och så får hon ju även chansen att hitta nya och egna!  Angela ska även bo hos mig dessa dagar, så det gäller att jag kommer på plats och packar upp fort!! Men vi kommer nog få väldigt roligt och trångt bland flyttkartonger, kaos och mässbesök, samt en massa jobb förstås :-)

Ja ni kan nog ana att detta kan bli ganska spännande och roligt, men för mig också otroligt hårt slit för att få allt att fungera. Nya hemsidan måste bli klar inom 4 veckor men helst innan, för den 14 februari börjar även studentlivet som kommer ta otroligt mycket tid och hårt plugg. Men tjoho, nu kör vi! :-)

4 kommentarer:

 1. Halloj !!
  Riktigt glad för din skull, det bara sprudlar mellan raderna,märks att du kastar dig in i ett riktigt härligt, men också såklart kämpigt äventyr. Men säg vad som är lätt här i livet... Jag önskar dig all lycka till med din nya Pris-vistelse !!
  Kram,
  Monica i Rom

  SvaraRadera
 2. Ååh vad spännande! Och vad modig du är! Lycka till med både studier och jobb!

  SvaraRadera
 3. Hej Magdalena

  Suss heter jag och kikade in i din lilla butik i oktober..eller om det var november. Var på jakt efter ett stort Eiffeltorn men du hade bara små kvar så fick bli ett sådant ist, pryder nu min fönsterbräda i stugan i Sälenfjällen :) vi småpratade lite om om att du sökte ny ägare till butiken och om Paris som är en dröm för mig, drömmen blir till verklighet i vår då jag tar mig en liten tripp dit for the first ser verkligen fram emot det, får införskaffa mig ett stort Eiffeltorn denna gång :)

  Fick din bloggadress och fann den häromdagen, vad galet spännande! Och roligt med flytten till Paris :) känner mig avundsjuk trots att jag inte varit där ännu.

  Bon chance! Håller mig uppdaterad via bloggen :)

  /Susanne

  SvaraRadera
 4. Vilket spännande resa, nu när detta skrivs har du nog precis kommit fram. Det kommer bli en fartfylld tid framöver för dig och man hör mellan raderna att du är taggad till tusen. Det påminner mig lite grann om en svartvit film när du skriver att du ska ta tåget; "one way" till Paris och mot drömmen. Jag ser framför mig att du stiger av tåget med en vintage resväska i brunt läder och Nelson i andra handen ;)

  Jag följer dig med spänning på ditt nya äventyr i Paris!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera