fredag 25 januari 2013

chez moi..


Jag antar att ni är lite nyfikna på hur det ser ut hemma hos mig i Paris ;-)
Så här kommer en liten sneakpeak.

 ett alleles lagom litet sovrum som även får fungera som mitt lilla kontor under takåsarna :-)
 I vanliga fall är det här jag sitter, men nu är jag hemma hos min kusin Malin eftersom mitt eget internet inte fungerar som det ska just nu..tur att man har alternativ!

 I det andra lilla rummet som är en kombination av mini-vardagsrum och pentry..får visa mer en annan gång ;-) 

Fick en fråga vad det kostar att hyra en lägenhet i Paris, och det varierar ju stooooort kan jag lova.. Jag betalar 760 euro/månaden för denna, ca 25kvm men det kunde ha kostat mycket mer än så tyvärr! Denna hyr jag i 2:a hand genom bekanta och kontakter. Går man via en agentur skulle samma storlek säkert kostat 1100 euro/månaden..eller mer(!) Värme ingår i just denna men inte el och elen är dyrare i Frankrike än Sverige. Om det är någon som har liknande planer för framtiden så kika in på dessa sidor där man kan leta lägenheter till uthyrning både för långtidsboende eller semester. Så det är egentligen inte svårt alls att hitta en lägenhet i Paris, finns massor! eftersom det är en ganska stor business här att investera i fastigheter och lägenheter för att sedan hyra ut.. men små ytor om man inte vill bli helt ruinerad..

I morgon eller på söndag tänkte jag ta mig till en utställning om modet under 1700-1915! kläder och kostymer med historiska anor med andra ord. Les Arts Décoratifs – Mode et textile Hoppas man får fota för jag tror att det kan bli fina bilder att visa :-)

Önskar alla en härlig fredag! 
Kram♥6 kommentarer:

 1. I adore you apartment and would love to see more!
  tot

  SvaraRadera
 2. Det ser verkligen urmysigt ut!!! Ser fram emot att se resten :)

  SvaraRadera
 3. Jättemysigt har du fått! Jag ser gärna mer :)
  Lycka till med allt i Paris
  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Har kommer en vinterhälsning från Körsbärsgården!
  Vad mysigt det ser ut på bilderna! Hoppas Du trivs riktigt bra och så kommer att göra framöver också! :) Kan man följa Dig på Instagram? Jag skulle gärna göra det i så fall!

  Stor kram från Karin som önskar Dig en skön helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kan man :-)
   http://instagram.com/magdalenamartinparis

   Radera
 5. Halloj !!
  Men vad läckert !! Kul att du så generöst visar och delar med dig av bilder på Paris och ditt hem !!
  Priserna och investeringsstilen verkar vara ung. som det är här. Men inredningen och miljöerna som finns i Paris,oj,oj, det kan ju Romarna drömma om...visst finns det skönheter även här, men jag saknar helheten. Och inrednings-intresset är tyvärr inte så stort som det verkar vara i Frankrike.Hur som,
  Önskar dig all lycka till där :)
  Kram,Monica i Rom

  SvaraRadera