fredag 24 augusti 2012

Coffeetablebook 2013?

foto: Magdalena Martin
I fem års tid har jag haft en dröm och ett mål (ja, egentligen två mål men den andra återkommer jag till senare) och det har varit att samla på mig så pass mycket bildmaterial för att kunna göra en "Coffeetablebook" om Paris. I dag, 5 år senare känner jag att jag har det material jag behöver med ca 20.000 bilder att välja bland. Tanken är en inbunden bok på ca 250-300 sidor, ja ni förstår en gedigen bildbok med andra ord. 

Oavsett vilken stad eller plats i världen man besöker som turist, så kanske just den staden bara upplevs en gång i sitt liv och då hinner man sällan med att fotografera allt ens sinnen upplever just då, eftersom en storstad oftast upplevs under en "weekend", men genom en bok som denna kan man återuppleva och minnas det man vanligtvis kanske inte fotograferar själv. 
Eller för de som alltid längtar till Paris men kanske aldrig kommer dit. Min tanke som fotograf är att få så många som möjligt att uppleva och minnas genom bilder det man kanske missar eller tar för givet, men även såklart klassiska Parisvyer, både om man har varit där eller inte.


Nu känner jag mig redo att jaga bokförlag, men eftersom jag är helt utan sponsorer och resurser för ett sådant "företag"  kanske det kan bli ett mission impossible- vad vet jag? därför kommer jag att vända mig till bokförlag både i Sverige och utomlands, så hoppas jag att någon nappar :-)
  

Men den stora frågan är ju, tror ni på min idé, kan det här vara en Coffeetablebook du skulle vilja ha på ditt vardagrumsbord eller ge bort i present. Ja den som lever får se om något förlag nappar på det , man måste ju tro på sina drömmar och ha mål :-)
//Magdalenafrågor ang mitt projekt, maila mig på: info@mmphotoart.se

9 kommentarer:

 1. Hade köpt den "in-a-heartbeat" Jättevackra bilder.. Hoppas du hittar någon som vill sponsra dig...=)
  Kram och en Trevlig Helg Jeanette

  SvaraRadera
 2. Jag skulle köpa den. Snacka om bra "förpackning" till de där parisbiljetterna ungarna så hett tjatar om! =)

  SvaraRadera
 3. Jajamänsan! Utan den minsta tvekan! Den ser jag fram emot. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Absolut! Jag skulle utan tvekan köpa en sådan bok med dina fantastiskt fina bilder. Jag hoppas någon nappar på så att du kan förverkliga din dröm. Lycka till!
  Kram Sabina

  SvaraRadera
 5. Absolut! Jag skulle utan tvekan köpa en sådan bok med dina fantastiskt fina bilder. Jag hoppas någon nappar på så att du kan förverkliga din dröm. Lycka till!
  Kram Sabina

  SvaraRadera
 6. anna s i eskilstuna26 augusti, 2012 08:44

  Hoppas verkligen att den blir av!!! Kommer köpa den direkt!! Har en sån om Barcelona och en om Stockholm, kul att ha men inte i närheten så snygga som jag vet att din kommer att bli!!

  SvaraRadera
 7. Skulle absolut köpa din bok! Tycker du tar helt fantastiskt fina bilder. Håller tummarna för dig och att boken kommer ut.

  SvaraRadera
 8. The summer months Houses And even Sheds: Useful Information and facts

  my site; Epson Powerlite Home Cinema 8350

  SvaraRadera
 9. Hi, i think that i ѕaω уou vis&X69;&X74;еd mу
  blog &X74;huѕ i came to “return &X74;hе
  favor”.I'm attempti&X6E;g to find things to improѵe my
  sіte!&X49; supρosе itѕ ok &X74;o use a
  few of your ideaѕ!!

  My homepage :: signs of hiv

  SvaraRadera