söndag 10 maj 2009

Operation Trädgård II

Denna helg har vi arbetat väldigt mycket med trädgården och då åkte kameran fram :)
men vi börjar från början!
I ett tidigare inlägg visade jag några krukor jag funderat på och nu står dom där (översta bilden) Sedan var vi till Zetas handelsträdgård och köpte massor av grönt! Det blev:
Lavendel, Stäppsalvia, Lager, Japansk Lönn, Kransveronika, Finbladigt fjädergräs och lite lila perenner :) Vidare till byggvaruhuset Hornbach (gigantiskt) och köpte några nya spaljéer, grön skifferkross, lite prydnadsten och jord förstås :) de nya spaljéerna ska naturligtvis målas i samma färg som övrigt trä på altanen och med dessa som stöd ska sedan Blåregn (!) äntligen planteras *tjoho*!
Man fick nämligen Blåregn på köpet när man handlade för en viss summa på Zetas! :-D vilket var en väldigt glad överraskning, så vi klev därifrån med 2 plantor *nöjd* just dessa ska även klara sig ända upp till zon 4, så nu är det bara att hålla tummarna (!)

Ja sedan var det bara att börja fundera på vilka växter som skulle vara i vilken kruka osv. Många krukor blev det :)
Växter som inte inhandlades idag men som står på listan är: Murgröna, Hortensia och Mårbacka bland annat.
Lager blev jättefint i urnorna från egen butik
(översta bilderna och finns att köpa på Par Courrier)
vidare Lavendel i dom 4 låga runda krukorna och om ni tittar noga ser ni favorit tuppen i järn, vår nya trädgårds-maskot! (även den ifrån butiken)


Om man säger att jag "basar" för själva altanen där jag drömmer om en "medelhavs-oas" så basar min man mer över själva trädgården där stilen är mer "Skandinavisk Zen" (?) hans egna ord ;)
Och i dag planterades det 2 st väldigt vackra Japanska Lönnar på berget, blev jättefint :)

(bild från nätet)
förhoppningarna är väl att dom ska se ut så här om ex antal år :) men det tar lång tid..


Sedan blev det grönt skifferkross under vår stora Lönn. Det är inte riktigt klart där och ska nog eventuellt planteras lite sten-klättrande blommor eller något... för att runda av där skiffret tar slut.
överst till vänster har jag planterat om mitt blivande Citronträd och *håll i hatten* men det är faktiskt ifrån 1 (!) citronkärna jag sådde samma månad vi flyttade in i huset för snart 3 år sedan, ja det går inte fort men vem hade kunnat tro det från citronen i kylskåpet *skratt*
Nu blommar det i trädgården! Vår fina Rodedendron blommar för fullt, Liljekonvaljerna är på gång, Kaprifolen kommer snart att dofta gudomligt och vackra Klematis slår säkert ut i morgon!


jag pratar ju om vårt altandäck till och från och nej det tyvärr är inte klart än, det tar sin tid. Just nu känns det mer som en dansbana, det är bara bandet som saknas *skratt*..Men så här ser det ut just nu och hit ska alla krukor sedan :) När vädret slår om hela tiden vågar man inte lasera det med risk för regn, så det är bara att vänta in det fina vädret och mer fritid för att göra klart det och *suck* det ska laseras 2-3 varv och vi är bara på det första *puh* ja ja, till Midsommar kanske...
Nästa trädgårdsinlägg får nog blir när det är klart igen :)här ser ni skillnaden på golvet.*Oj* detta blev ett riktigt långt inlägg, passar på att önska alla en fin vecka!
/Magdalena

8 kommentarer:

 1. Långt OCH härligt inlägg!!
  Tack, nu ska jag gå ut i trädgården och fixa lite också, blev inspirerad.

  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Oj jag tyckerr ni verkar ha hunnit långt med er städning av trädgården. Ska bli kul att följa fortsättningen!
  /Vimsingen

  SvaraRadera
 3. Hej Magdalena!
  Jisses vad ni har hunnit med under helgen. Det blir ju jättefint! Om du skall köpa fler blommor och växter tycker jag att du skall åka förbi Hannas Trädgård ut mot Farsta. Jättefin handelsträdgård!!
  Ha en skön vecka,
  kram Maria

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart och lååångt inlägg alldeles i min smak. Den kommer att bli jätte fint med alla krukorna med dom växter du visade och skrev om. Fint där med skiffret underträdet.
  Bra med långsiktig planering så lönnarna kommer att bli så fina med tiden.
  Kul att citronkärnan har grott och växt så mycket, grattis.
  Tuppen eran trädgårdsmaskot är fin.
  Ni har ju en till; Nelson.

  Ha det gott Marie:)
  Ps ha en fin vecka du med.

  SvaraRadera
 5. Härliga växter ni har köpt! Det kommer bli jättefint. Och vilken tur med blåregnet, som jag vet du är förtjust i (och även jag). Helt klart en stor favorit.
  Ha det bra!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 6. Sååå nydelige bilder fra hagen!!! Det ser kjempe-koselig ut!!

  Klem Anette:)

  P.s.Jeg oppdaget mailen din litt sent, dvs. etter avreise, så det ble ikke noe handel denne gangen desverre. Men neste gang skal jeg være føre var;)

  SvaraRadera
 7. Oj oj oj va fint det kommer att bli! Det är så härligt nu när man kan börja flytta ut mer och mer.

  SvaraRadera
 8. Underbara trädgårdsbilder! Tänk blåregn *suckar hänfört*! Det kan vi inte ha här uppe tyvärr...

  Altanen är fantastisk! Kan knappt vänta på hur det kommer bli när det är möblerat och fint!

  Vilken nyans på betsen har ni? Vi ska också betsa vår trall till helgen (om vädret tillåter!), och den där bruna skulle bli toppen!!:)

  Susanne

  SvaraRadera