tisdag 8 mars 2011

Duomo di Milano, ett taktips!

Milano har jag besökt två gånger, och senast var i september 2010. För de som kanske inte känner till det finns världens näst största Gotiska Katedral på torget i centrala Milano, Doumo di Milano. Vad jag däremot inte visste när jag var där första gången var att man kunde ta sig upp på taket av Katedralen, och OJ vad glad jag är att jag inte missade det andra gången jag var där! Fantastiskt vackert och en upplevelse!

Jag spenderade säkert över en timme med att gå runt de stora takytorna, bland alla fantastiska skulpturer, statyer och annat jag inte kan namnen på :-) Katedralen byggdes mellan 1300-1800-talet, men bygget är fortfarande igång..
Helt otroligt vad man kunde åstadkomma förr i tiden i arkitektur och byggnadskonst, jag blir lika imponerad varje gång jag besöker byggnader som dessa.
Denna svart-vita bild är lånad från Google, eftersom jag missade att ta helhetsbilder. Men här kan ni få en aning om känslan av att vandra på taket av en Katedral. Vill ni se fler bilder av Katedralen i sin helhet, klicka på denna google-länk>>

Så mitt turist-tips om du reser till Milano, ta trapporna upp till toppen av Katedralen!

2 kommentarer:

  1. Vilken tur att jag lurade upp dig för alla de långa trapporna då! :) Det bästa var att det fanns hiss och att vi inte förstod det förrän vu skulle ner igen. Hahahaha!!!

    SvaraRadera
  2. Hahaha, ja det var rätt typiskt! :-)) Men av någon underlig anledning så hamnar jag alltid i trappor eller i höga bestigningar varje gång jag reser någonstans ;-)Det är ju mer sport att gå i trappor! :-)
    Kram på dig!

    SvaraRadera