torsdag 8 oktober 2009

hallprojekt- tips?

bild från house and garden
Jag har ett hallprojekt på gång, det har väl egentligen varit i gång i mina tankar och drömmar ända sedan vi flyttade in i huset för 3 år sedan men det har inte blivit av än. Många känner nog igen sig, så många idéer men så lite tid..
Hallen är stor (ca 30kvm) och L-formad med totalt 7 dörröppningar.

Jag vill göra om allt; tak och väggar samt bygga/renovera om trappen till övervåningen. Inget lite projekt med andra ord. Stilen jag är ute efter är ska vara tidlös och respresentabelt med en modern touch.

Jag efterlyser lite idéer och förslag när det kommer till trappen från er läsare!
Vi har en trapp med öppna steg som jag funderar på att bygga igen stegen på (om ni förstår vad jag menar) Vill även byta ut räcken. Trappan är även öppen undertill och jag funderar och letar efter förslag på vad man kan göra för fint med den.
bild från LivingEtc.
Ska man bygga igen den med förvaringsutrymmen under? Kanske lite öppna nisch-skåp med spotbelysning eller liknande som på bilden? Tyckte det var rätt fiffigt om man bygger som det passar en själv, :-) hmm, ska verkligen börja planera nu, vill göra något annorlunda..
Någon som gjort något liknande eller som gjort en trapprenovering som vill dela med sig av goda råd & förslag? kontakta mig per mail! :-D

7 kommentarer:

 1. Hej! Vill tipsa om att mitt inlägg idag handlar om trappor. Kika gärna in hos mig.
  Må så gott! Jackie

  SvaraRadera
 2. Hej kan man få en bild hur det ser ut idag?
  /Vimsingen

  SvaraRadera
 3. Ska också dra igång mitt hallprojekt nu så det blir npg en hel del hall framöver hos mig också. Hoppas ni får en härlig helg! Kram, Petra

  SvaraRadera
 4. Jeg pusset opp gangen min i sommer.
  Du kan gå inn på bloggen, og så inn på Gang under etiketter ;o)
  J.

  SvaraRadera
 5. Tycker det är fint med en vit trapp med svarta steg och svart ledstång... Själva har vi byggt ett vitt kryssräcke.

  Svårt det där, men 30 kvm låter ju som att det finns potensial, vi har typ 5....;o(

  Kram!
  Mia

  SvaraRadera
 6. Vit trappa med svart trappsteg hade jag valt om jag skulle gjort i ordning vår trappa. Tyvärr blev den inte som jag ville, men jag bodde inte här då. Kanske kan jag få en sådan trapp framöver. En hall i vitt är kanonsnyggt tycker jag. Första bilden visar en vacker hall förutom mattan i trappan.

  SvaraRadera
 7. Hallå Magdalena !
  Var för ett tag sedan inne på din blogg och blev helt kär i pälspläden och kuddarna du har på bilderna så nu får nog hemmet byta färg IGEN. Ser att du också har projekt på gång, ska tänka på dig om jag ser någon snygg trappa. Nu måste jag vidare på din blogg och på Par courrier.
  Ha det bra Kram Bitte

  SvaraRadera