måndag 16 mars 2009

Kontors- makeover!

Hej allesammans! Hoppas ni har haft en riktigt bra helg :)
Själva har vi här hemma gjort en riktig kontors-rokad! Jag behövde byta kontorsrum och det innebar en omflyttning av totalt 3 st rum samt lite piffing. Jag fick visserligen byta ner mig till ett mindre rum men samtidigt fick jag ett rum med fönster (!) vilket kändes mycket bättre :)

Här är ett rum som jag inte visat tidigare. Min man har också förmånen att kunna arbeta hemifrån och detta är hans kontor (eller var hans kontor) Han arbetar verkligen med något helt annat än inredning, man skulle nog kunna säga helt motsatta arbets-världar och yrken oss emellan ;) men givetvis är han mitt starkaste stöd i butiken och vi lunchar uppe i köket tillsammans *ler*

Men detta är då rummet jag ska göra om..

Här följer lite före- och -efter bilder...
Jag har lite svårt för tapetbårder och om jag skulle flytta in i detta rum ville jag absolut få bort dessa grott-målningar(!) på väggen :) vilka var kvar från den förra ägaren av
huset.
Nu gjordes allt detta på en helg och verkligen en budget-piff, så jag fusk-målade detta rum genom att helt enkelt bara måla över bården 3 varv med vit färg. Egentligen skulle man slitit ner alla tapeter och målat om hela rummet, men det har jag tyvärr inte tid med så det fick bli på detta sätt :) Får göra en grundligare renovering en annan gång...(Dag 1, lördag)
Här ser ni skillnaden efter en dags arbete.
Tapetbården är så gott som borta och det gjorde en stor skillnad!


Dag 2 (söndag)
Längs ena väggen valde jag att sätta upp ett tavel-collage av 12 st, och för att ha ett arbetsrelaterat tema med en röd tråd i tavlorna har jag valt att rama in förstorade utskrifter av de annonser jag haft i tidningar :)

Men man kan ju även rama in sin favorit-tidnings omslagsida exempelvis! För mode- intresserade kanske omslagen från utländska utgåvor av ex Vouge bli jättefint att rama in? :) eller gamla dagstidningar? eller barnens teckningar, bara fantasin sätter stopp.


Förvaring i form av lådor och pärmar föredrar jag att ha i samma färger. Ordning och reda bland sakerna genom att sätta etiketter på allt. Böcker man inte klarar sig utan (?) Lexikon på svenska, engelska och franska samt uppslagsböcker är a och o hemma hos mig :)

Bokstödet READ hittar ni i butiken under Förvaring>>
Var gör man av alla present-papper och tapetprover, jag har valt att stoppa dom i en "soptunna" inköpt på Ikea, ger en artistiskt känsla :)


Med konstnärer i hela släkten vill även jag bidra med något....
men jag hinner aldrig måla, däremot att göra vackra stilleben av penslar och canvaser får det åtminstone att se ut som om man kan och vill :) Tanken är ju att en regnig dag ställa sig med ett staffli och skapa, får se när den dagen dyker upp *ler*


Före och efter


Före och efter,
Jag passade på att skapa två olika arbets-stationer genom att dela upp mitt stora skrivbord i två delar och i varsin hörna.
Min man fick flytta upp sitt kontor en våning och det blir också till en make-over och förbättring mot förut. Visar bilder på det rummet när det är helt klart :)


På bilderna ser ni en av favoritlamporna från butiken
Flandern Antique,

Hortensiakvist och Doftdiffuser från Geodesis, Diffusern (3st ) kommer även att lottas ut i tidningen Lantliv under våren (Lantliv nummer 6)

Den silverfärgade plåtburken som jag har penslarna i och även pennor, hittar du jättebilligt i färgaffären! Har flera stycken, även i ena badrummet för plats till make-up-borstar och annat :)

Den otroligt vackra kronan i keramik skapad av Keramikern Monica Johansson har jag köpt från e-butiken Ellis Corner


och är en av mina presenter till min mamma när hon fyller 65 snart, hoppas hon inte läser bloggen nu ;)

Har ni missat hur mitt förra kontors-rum såg ut, kan ni se före och efterbilder på det här>>

Ha en riktigt fin start på veckan! Nu ska jag göra mig hemmastadd i det "nya" kontoret :)
//M

11 kommentarer:

 1. vad fint du har gjort det!! riktigt harmoniskt. Där skulle jag gärna sitta och jobba:) Kram

  SvaraRadera
 2. Ååhh, det blev jättesnyggt. Skönt med ett fönster!!
  Älskade lampan!
  //Magdalena

  SvaraRadera
 3. Såå flott det ble! Så flinke dere har vært i helgen! :)

  SvaraRadera
 4. Så snyggt att jag blev sugen på renovering nu. Jag har fått inspiration av dig till vårt nya arbetsrum. Det är ett gammal kök som skall renoveras till ett arbetsrum och diskbänken av måttet liten vill jag ha kvar. Håll tummarna att jag lyckas.

  SvaraRadera
 5. Grattis till ditt nya kontor med FÖNSTER, härligt och så fint.
  Kram Marie:)

  SvaraRadera
 6. Vad duktig du har varit, det blev jättefint, Jag har 3 rum som jag vill göra om men det får räcka med hallen så länge

  SvaraRadera
 7. Fine Alltid kul att få inspiration till en makeover som inte kräver totalrenovering :)

  kram

  SvaraRadera
 8. Hejsan
  älskar den lilla bordslampan
  och kanonbra ide det där med plåtburkar från färgaffären.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 9. Hej !!!!
  Det blev verkligen fint.....!!
  Förstår att du vill att du vill ha fönster i arbetsrummet......
  Enkelt , elegant och fräscht blev det....
  Ha en bra tisdag,
  Kram,
  Monica

  SvaraRadera
 10. Tufft att göra ett rum på en helg!! Men det blev bra....och din lampa på skrivborder är så super snygg!!!

  /Sussi

  SvaraRadera
 11. Tufft att göra ett rum på en helg!! Men det blev bra....och din lampa på skrivborder är så super snygg!!!

  /Sussi

  SvaraRadera