torsdag 7 juni 2012

semestern är bokad!


Ja det är väl inte så svårt att gissa vart jag ska i sommar, det blir såklart till Malin och  Frankrike :-)  Och riktigt länge denna gång, 10 dagar i Montpellier och 14 dagar i Paris, sammanlagt 24 dagar, wihoo! Inte helt fel sätt att fira sin 40-årsdag som inträffar i samma veva :-) Förutom lata dagar på stranden så kommer det bli väldigt mycket fotojobb och research både i Montpellier och Paris för olika projekt. Så lite kombinerad semester med jobb.
 
 Här kommer bilder från förra sommaren. Montpellier ligger ca 10 km från Medelhavskusten, och är man inte bilburen tar man sig lätt till de långa strandremsorna med bussen. Ser fram emot sköna lata dagar med vänner, bad, sol och rosé :-)

 Jag och fina goa vännen P från London som bor och  jobbar som engelsklärare i Montpellier.

CathéDrale Saint-Pierre De Montpellier

Montpellier är regionhuvudstad i den historiska provinsen Languedoc-Roussillon som har tre gånger så stora vinodlingar som Bordeaux, och regionen står för en mycket stor andel av världens totala vinproduktion, se Languedoc-Roussillon-viner. Så utflykter till olika vingårdar kommer att stå på schemat i sommar :-)


Gränderna i medeltidstaden är många, krokiga och långa,  här går man förvirrande lätt vilse...
 och bland dessa gränder har Malin sin lilla semesterlägenhet vid ett litet mysigt torg :-)
aaaaah längtar! Men detta blir i juli, så det är några veckor kvar.. Men OJ vad jag längtar efter att få känna sand mellan tårna igen :-)

Och vill man inte trängas bland andra eller betala för solstolen, så kan man givetvis hitta sin egen strand :-)

1 kommentar:

  1. Åååå... Ha de riktigt gott och Bon anniversaire i förskott!

    SvaraRadera