lördag 30 juli 2011

J ´aime ParisBONJOUR!
Visst ser det nästan lite märkligt ut när man ser Eiffeltornet så här, som om det bara har satts ner som en stor pjäs. Det är verkligen en mäktig byggnad och även på långt håll är den gigantisk.Kärleksbron...
Precis vid Louvren, över Seine finns denna träbro. Den enda träbro för övrigt i Paris, känd från många modebilder och filmer. Men en annan sak den är känd för är att par från hela världen "förseglar" sin kärlek med ett hänglås just här. Romantiskt! Mindre romantisk är kanske att hänglåsen klipps bort en gång per år (bara så att man vet..) men jag såg några lås som hängt där sedan 2009. En del hänglås är planerade med omsorg där paren graverat in sina namn och datum, och andra är kanske mer spontana. Man kan faktiskt köpa ett hänglås på plats för 2 euro, då finns även penna att låna :-)

Stationsklockan på Gare de Lyon i Paris
den hade man ju gärna plockat ner och tagit hem till Par Courrier, eller hur ;-)

I dag ska jag försöka hinna med att ta mig till marknaden i Clignancourt, sen blir det en mysig avslutningsmiddag ute på stan i kväll med kusinen och vänner från både Sverige och Paris. I morgon går flyget hem till Stockholm och vardagen igen..

Ha en fantastisk lördag allesammans!

1 kommentar:

  1. Helt underbara bilder!!!! Gud vad jag längtar till Paris nu....Kram J

    SvaraRadera