tisdag 2 februari 2010

Italiensk marmor & terra cottaDet är många kategorier i butiken som fylls på med Nyheter i vår och en av mina favoritgrupper är sten och terracotta :-) Och som jag även märkt att många kunder tycker om. Flera nya leverantörer kommer in.
Från Italien kommer det Botticino marmor i allt från vackra stentavlor till glasunderlägg i oändliga varianter. Det var väldigt svårt att välja men ett antal olika varianter kommer in :-) Bilderna är inte de roligaste, men de är tyvärr fotade i väldigt tråkigt lysrör-sken på mässan. Det kommer bättre bilder på detta när varorna kommer till Sverige :-)foto: Magdalena
Något att börja samla på eller en fin present, eller varför inte kakla in en platta här och där.. Begränsat antal tas in för att sedan bytas ut till nya varianter allt eftersom. Beräknas in i mars.
foto: magdalena
Stentavla i färgad Botticino marmor med ingraverad text! mått 20x40cm

Centrera
foto: Magdalena
Den här gillade jag! En kub som mäter 10x10x10 (vikt ca 2kg) och är tänkt att användas som exempelvis ett bokstöd eller bara som en prydnad.
Däremot har jag valt en egen variant och frågade om de inte kunde trycka romerska siffror på den? javisst, såklart gick det bra :-) Så bara på PAR COURRIER, kommer denna med romerska siffror istället! Däremot kunde jag inte bestämma mig för vilka siffror, så tillverkarna fick fria händer, vi får se vad det blir ;-) Men det lutar väl åt nr 1-6..Schackpjäser är en "ny" trend hos flera leverantörer i Europa och stora ska de vara, men dessa var ju gigantiska! De tas av naturliga skäl inte in i butiken. Tror ingen vill betala den frakten...och de passar nog inte in så bra i ett vanligt svenskt hem *ler* de kommer nog mer till sin rätt i en vacker medelhavsträdgård med en stenvilla...
Men visst går det att specialbeställa om någon verkligen skulle vara intresserad...

5 kommentarer:

 1. hejsan!!oj,så läckra marmortavlor du ska ta hem!!men favoriten är absolut kuben,den ska beställas så fort du får hem den!! Och på nåt konstigt vis hade jag nog kunnat tänka mig en stor schackpjäs hemma!!Har nog inte ekonomi för det men tanken väcktes... hälsningar Åsa.

  SvaraRadera
 2. Gillar verkligen sten och terracotta. Tänker hålla utskik efter dessa prylar.
  Bara synd att de är så tunga att transportera.
  //Camilla

  SvaraRadera
 3. Urläckra verkligen!!
  Magdalena! Du har en award att hämta på min blogg! Fortsätt inspirera, det gör du så bra!
  Må så gott!
  Jackie

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. mycket intiresno, tack

  SvaraRadera