måndag 23 februari 2009

Sovrummet, före och efter.

När vi flyttade in i vårt hus i september-2006 så var det gula tapeter med en blå-blommig bård längs taket. Inte riktigt mina färger och så föredrar jag slät-målade väggar framför tapet eftersom det är så mycket enklare om man vill ändra om efter några år. Renoveringen gjordes ända ner till grundväggen och 5 lager av tapet togs bort ända ner till 1974, en helt ny vägg bred-spacklades upp, nytt innertak och nya tak-lister fixades.

bild från husvisningen- 2006- FÖRE

EFTER
Se mer bilder från sovrummet här>>


Och här börjar renoveringen :) Allt ska bort! Det nya innertaket har redan kommit på plats, det ska bara spacklas och målas...

jobbigt!

bredspacklat och grundmålat!
*drömmer* om nya fönster till hela huset :-) en vacker dag så...

Vi valde att sätta in ett nytt innertak då det gamla bestod av vita spånplattor med väv på, inte så snyggt. Och eftersom vi har paneltak i resten av huset så valde vi samma stil i sovrummet. Detta är ett väldigt "enkelt" ingrepp och finns att köpa färdigt som du limmar och skruvar upp och sen målar. Ca pris för detta nya inner-tak inkl färg blev runt 3000kr. En hemsida/företag du kan titta på är detta: Brandéns Panelskivan
Längs ena långväggen är det inbyggda original garderober och vi satte in spots i taket för att få en bra belysning till dessa.

Från början var dessa jalusidörrar i furu-färg men de har nu vitlaserats. Kanske att de någon dag blir helt vitmålade, har inte bestämt mig än...

Väggfärg är: Flugger 4362, verkligen jättefin och man tröttnar inte :)


Ha en bra start på veckan allesammans!
//M


13 kommentarer:

 1. Oj, vilken skillnad!!
  Det ser jättefint ut! Otroligt fina "detaljer" du har. Klockan är mycket vacker.

  kram helena

  SvaraRadera
 2. Som alltid, genomtänkt och jättesnyggt!!!

  SvaraRadera
 3. Älskar före-efter-bilder, alltid kul att se förvandlingen. Inte mina färger heller det blågula men blev grymt snyggt! Herrbetjänten är jag sugen på men har inte plats *snyft*

  kram

  SvaraRadera
 4. Va härligt rofyllt sovrummet ser ut! Jättefint!
  Ha en bra dag!
  Annika

  SvaraRadera
 5. Mmmmm, jag vet hur det känns men vad BRA det blir efteråt!!
  Man kan nästan inte tro att det är samma rum!
  Tack för en väldigt trevlig och inspirerande blogg för att inte tala om alla fantastiska varor i butiken!!

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Jag tycker du ska behålla laseringen på garderobsdörrarna. De ger ett mer personligt intryck. Fast jag förstår dig om du målar om, man har svårt att inte förändra i bland....ofta:)

  mvh Linda

  SvaraRadera
 7. Underbart, stilrent & snyggt !
  Vilken fröjd & kunna stänga ögonen i detta sovrum...stor skillnad på före/- efterbilder !

  Kram Nettan

  SvaraRadera
 8. Oj, vad fint sovrum du har! Nu har jag satt upp de fina tidningshyllorna som jag köpte från dig, se: husetpahojden.blogspot.com Är jätte nöjd, jag återkommer till web-shoppen :-)
  Hälsningar
  Catharina

  SvaraRadera
 9. Oj, vad fint sovrum du har! Nu har jag satt upp de fina tidningshyllorna som jag köpte från dig, se: husetpahojden.blogspot.com Är jätte nöjd, jag återkommer till web-shoppen :-)
  Hälsningar
  Catharina

  SvaraRadera
 10. Verkligen ett fint sovrum med lugna färger, mina favoritfärger faktiskt. Tycker det är så härligt att du är så kreativ och visar hur man kan ta till vara saker och måla och reparera dem.
  Hälsn /Maud

  SvaraRadera
 11. Uj uj uj, där kan vi snacka skillnad! Fantastiskt snyggt och smakfullt.

  SvaraRadera
 12. Vilken skillnad, kan säga till det bättre/Anne

  SvaraRadera
 13. Superfint tak du fick in i huset, lånar en bild till min blogg, hoppas det går bra! (Självklart länkar jag till dig)

  SvaraRadera