onsdag 4 juli 2007

Gammalt inlägg, ompublicerat: Kuddar...Just nu
håller jag på att sy kuddar till sovrummet, jag vill ha ett helt hav av kuddar!


Mönstret hittade jag i tidningen Hem Ljuva Hem,Mönsterbeskrivning för kuddar!

Kudden mäter inklusive vingen 57 x 57 cm

Så här gör du!

1. Klipp till två tygstycken till baksidan; ett på 48x57 cm, och ett på 29x57cm. Klipp till ett framstycke på 57x57cm. Till fodralet behövs dessutom tre knappar ( men det struntade jag i, blev lika bra utan)

2. Fålla baksidestyckena på varsin långsida (3-4cm). Sy tre knapphål jämnt fördelade på det minsta tygstyckets fållade kant.

3. Lägg ihop baksidestyckena med fållarna mot varandra, så att de bildar en hel baksida på 57*57cm. Lägg framstycket ovanpå och sy ihop delarna.

4. Sy en söm längs hela framsidan ca 4 cm bred, genom alla lager, så att det blir en vinge på ca 4cm. Sy i knapparna under knapphålen och lägg en 50x50cm kudde i fodralet, Klart!

Jag struntade som sagt i knappar och knapphål, då blir det som ett örngott på baksidan, lika fint det! Ett tips från tidningen som även jag gjorde är att använda sig (om man har) en gammal spetsduk, linneduk eller liknande prydnadsduk som man kanske inte har framme men tycker är fint, och ta den till framsida av kudde, jättesött och gammaldags ;)
Mönsterbeskrivningen är tagen ur tidningen Hem Ljuva Hem, vårnr 2007.

3 kommentarer:

 1. Pliiis, jag vill gärna ha mönstret! Blir ju såå inspirerad! Har du fått mina andra kommentarer, vet ju inte om jag fått detta att funka?

  SvaraRadera
 2. Hej tillbaka!
  Vad glad jag blir att jag kan inspirera någon annan! Självklart lägger jag ut beskrivningen :)
  Tyvärr fick jag inte dina andra kommentarer? det var bara en som nådde fram, försök igen i såfall.
  Lycka till med kuddarna!

  SvaraRadera