tisdag 4 november 2008

Pynt & Paket

Varenda Jul sedan jag varit liten har min storasysters paket varit dom med stort P, som i paket. Det kunde vara en tvål ibland, men det visste man inte innan, det var hur paketet var inslaget som gjorde hela upplevelsen!Min syster får mig alltid att känna mig väldigt speciell för att paketen är inslagna så "fursterligt", i cellofan ibland, med en massa härliga färger runt omkring, eller i färger som matchar innehållet, eller något oväntat som att använda sig av naturen runt omkring. Varje paket är speciellt och noga genomtänkt, inget är lämnat åt slumpen. För mig kan själva paketet vara upplevelsen , inte alltid vad det är i dom. För jag vet att det har tagit min syster mer tid att slå in paketet än vad det tog att handla innehållet. Och det är omtanke och kärlek..Det är något jag alltid försökt att ta till mig i många saker jag gör. Och det är roligt att slå in vackra presentpaket :)


Sättet man presenterar något på är ofta avgörande på hur det blir mottaget.
Den minsta present kan bli en gåva för en president om man lägger ner det där lilla extra på paketet.
För det viktigaste är inte alltid innehållet i paketet utan tanken runt omkring den, och det förmedlas många gånger med känslan som man lägger ner på själva paketet. För visst vill väl även du att mottagaren skall ta sig tid till att öppna paketet med samma omsorg som du lagt ner omsorg på att slå in paketet... :)

Kram på er!
M

ps fast i år vette sjutton om inte jag lämnar över present inslagningen till någon annan, känns som jag slagit in min procent av paket för i år...*ler*

9 kommentarer:

 1. Hej Magdalena!

  Jag håller med dig om att det är lika viktigt hur man slår in paketet som vad som är däri! Jag kände igen mig i det du skrev om din storasyster, men i mitt fall är det min gulliga lillebror som alltid gör så fina paket :-). Jag tror jag måste skriva några rader om honom idag!

  Jag har varit borta i helgen men innan jag gick och lade mig igår kväll var jag tvungen att titta efter om julen hade kommit till Par Courrier... och det hade den! Wow...så det där med att gå och lägga sig sköt jag på framtiden en bra stund :-).

  Där fanns jättemånga fina saker, hur ska jag kunna välja bland allt fint...? :-)

  Ha en bra dag i julstöket och julförsäljningen!

  Kram
  Beatrice

  SvaraRadera
 2. Hej !!
  Ja, vissst ar det sa !!!!
  Paketet i sig ar halva nojet om man sager sa.....!!!!
  Jag alskar att sla in paket pa ett speciellt satt........
  En gang till ett brollop hade jag kopt foremal i silver och kristall och blandat med farska rosor, som jag knot fast mitt uppe pa paketet, som var inslaget i tyg och sidenband......det var verkligen uppskattat !!!
  Du far val lamna paketinslagningen till syrran i ar !!!!
  Som tack for hjalpen kanske hon kan valja nagot fran Par Courrier....!!!
  Det skulle jag garanterat ga med pa !!!
  Ha det bra,
  Monica i Rom

  SvaraRadera
 3. Hej M!
  Jag är inte den som är världsbäst på att slå in paket, men jag borde verkligen lära mig det!
  Jag har ju beställt underbara saker från dig som kommer vara värda att slå in rikigt fint!
  :) Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Visste, det är det absolut bästa med hela julen att få först klura ut vad eller hur man ska slå in paketen, vilka tillbehör som ska få *hänga* med på paketen, välja snören, inslagspapper eller tyg, gammla tidningar med fina bokstäver eller bilder. Jag vill att paketen ska ligga fram länge så man riktigt för njuta av dom.
  På julafton kan jag gärna sitta och klämma känna länge på varje paket innan jag tycker att det är dags att öppna. Vilket kan få en del att utbrista
  SKA du inte ÖPPNA dina paket.

  Kram Marie
  tjo jag såg just att Paketet med stort P är på väg.Det sitter jag säkert och tittar på en lååång stund innan jag sakta, sakta öppnar det...

  SvaraRadera
 5. wooohooo.. paketet är på Väg..
  *trallar*
  Jag tänker alltid att jag SKALL slå in alla paket fint men när jag väl stå där så blir de första tre fina och sen orkar jag inte koncentrera mig mer.. ,-)

  SvaraRadera
 6. Önskar att jag hade en syster som din;-) Ä såå kul att få fina genomtänkt inslagna paket..men lika kul att engagera sig i det man själv packar in såklart!
  Kram Nettan

  SvaraRadera
 7. Godmorgon Magdalena!

  Visst stämmer det! En vacker gåva i ett mindre vackert paket eller en något mindre vacker gåva i ett vackert paket? Jag väljer det sista, även om jag försöker att alltid ge bort genomtänkta och personliga saker som gärna ska vara användbara (och vackra) också.

  Jag tycker att paketinslagningen säger mycket om givaren och försöker därför lägga ner lite (ibland mycket!)extra tid på den. Både gåvan och inslagningen vill jag ska passa mottagaren och har under åren samlat på mig en hel del snören, papper, dekorationer och inte minst kartonger och well för att göra inslagningen så enkel och rolig som möjligt.
  Snart är "paketinslagnings-tiden" här på allvar och jag välkomnar den!

  Önskar Dig en skön dag och en riktigt God Jul, med eller utan mer paketinslagning, på Par Courrier! :)

  Kram från Karin.

  SvaraRadera
 8. Håller med om vackra paket är viktigt...det är bara tiden som saknas här.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Jag älskar också paketinslagning:) Kan ägna stor möda på ett paket om humöret är på topp...(ibland blir det bara tejp dock...;)).

  Ifjol slog jag in alla paket på jobbet. Arbetskamraterna förstod inte riktigt mödan jag la ner, med vintagebilder som dekoration och vackra snören!, men tyckte att det blev fint ialla fall:)

  Susanne

  SvaraRadera