onsdag 4 juli 2007

Skördetider...

Ja ha! Då har man för första gången plockat sina egna vinbär :)

Vet inte riktigt i dagsläget vad jag ska göra med dom, så dom hamnar i fryspåsen för framtida godsaker tillsammans med rabarbern som också ligger i frysen. Kanske blir det något till tårtan på lördag?

Har du något smarrigt recept du vill dela med dig av, så lägg gärna in det på kommentarer eller mejla mig!
I morgon ska jag nog plocka blåbär i skogen,
såg att det vimla av dom där! Man kan inte låta bli att bli lite nostalgisk, har nog inte plockat blåbär sen jag var liten :)


-Magdalena




7 kommentarer:

  1. Vad härligt det ser ut!
    Själv ska jag lägga in egen gurka idag. De små västeråsgurkorna är nu tillgängliga och med den fina krondillen som också har sina glansdagar nu, kommer det bli smaskens!!

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott! Själv har jag precis varit ute och plockat blåbär :) bilder kommer strax!

    SvaraRadera
  3. Har många bra, goda och enkla recept bl.a ett på bärpaj m lime-yoghurt. Bären varierar man efter säsong. Kan det vara något? Här hos oss är den en favorit. Rabarberpajen med kardemumma är en annan.
    I morgon är ena sortens flädersaft klar också, den med jordgubbar och fläderblom. Du skulle se vilken ljuvlig färg och vilken doft sedan!

    SvaraRadera
  4. Hej! Va kul att du hitta hit! Jättesugen på dina recept, du får gärna mejla dom till mig eller skriva i gästboken :)

    SvaraRadera
  5. Mailar över recepten lite längre fram, om det går bra. Ska skriva ner dem då det finns lite mer tid över, nu räcker dygnets timmar inte till riktigt...

    SvaraRadera
  6. Förstår precis ang dygnets timmar :) Ingen fara, bären ligger i frysen! Den som väntar på något gott...

    SvaraRadera
  7. Jag har ett super gott recept på Rödavinbärspaj!

    2 hg smör
    4 dl mjöl
    2 st äggulor
    4 msk florsocker

    Dessa blandas till pajdeg. Tryck ut i pajform och förgräffa i 200 grader i 10 min.

    Gör marängsmet av;
    2 st äggvitor
    2 dl socker

    Vispa till ganska tjock konsistens.

    Lägg i vinbären i pajskalet, bred maräng smeten över. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter.

    Servera med gräddvanlij glass.

    Detta är supergott, blandningen av sött & syrligt och med svalkande glass till den ljumna pajen.

    KRAM Jessica

    SvaraRadera