onsdag 18 juli 2007

Före och efter Del 4 - Hall...


Innan vi flyttade till vårat nuvarande hus så bodde vi i en lägenhet i en fastighet som byggdes 1901. Lägenheten i sig var avstyckad från en från början gammal paradvåning, långt innan min tid dock, våran lägenhet var på 74kvm.

Där bodde jag i 12 år, så jag hann med en hel del omrenoveringar och just hallen var alltid ett problem! Den var så stor, möblerbar javisst-till vad då? Den var hopplös att inreda. Hur som helst målade jag nog om den 4 gånger, men den sista gången blev jag nöjd!

Jag tror att vi fann 6 lager med tapeter när vi började slita loss, man kunde verkligen följa tidens gång i stilar.
Dörren du ser var igenbyggd sen länge och fyllde ingen vacker funktion, men det vore ju samtidigt synd att bygga igen den helt, så vi behöll det men gjorde lite finjusteringar.Man kan kanske tycka att vi var helstolliga som inte renoverade det fina gamla trägolvet, men tro mig, det du inte ser i bild var att det var ett rent lapptäcke av trägolv och hade inte blivit snyggt. Dessutom är det rätt opraktiskt att ha trägolv i en hall, med tanke på all smuts och slask man drar in. Så det blev ett vackert svart stengolv i stället!


Den nya tapeten vi valde var en ljusblå-vit-randig från Sandberg, jättefin men den syns inte så bra på bild. Byrån är gammal och följt med mig i hela mitt liv och är ommålad till vitt, jag har även bytt handtag på den. Garderoberna är från IKEA och golvet heter Legno svart 33*33 från kakelspecialisten.


Att lägga det nya golvet var ett jätteprojekt och vi var tvungna att riva upp allt ända ner till grunden under trägolvet för att sen fylla på med flytspackel. Men all renovering i hallen gjordes grundligt även nya eldragningar och man känner sig både lättat och stolt när man vet att det är ett stabilt och tryggt jobb bakom.


-Magdalena