söndag 31 juli 2011

Clignancourt

Självklart letar jag alltid ny inspiration varje gång jag åker till Paris, och ett sådant ställe är marknaden Clignancourt och framförallt denna butik! Mer om den i ett inlägg senare..Det var inte lätt att få tillstånd/ok att ta bilder här, så häng med på lite exklusiva bilder från ett av mina "meccor" av inspiration! Tyvärr kommer jag inte kunna ta hem saker ni ser på dessa bilder till butiken, för det är på tok för dyrt. Ni kan säkert ana att jag gärna skulle vilja ha ovanstående Eiffeltorn till Par Courrier, men det kostar 150.000kr (!!) gulp. Men är ett handgjort design-original från södra Frankrike runt 1950.


Små fina och antika tryckbokstäver, mått ca 5-10mm, pris 20-50kr/st, så vill man ha sådana får man nog åka till Paris själv ;-) Ni kan ju tänka er vad det skulle kosta att köpa en hel låda som den på bilden, för man vill ju gärna ha fler än 4 st för att det ska bli en häftig detalj.
blandade bilder från marknadenClignancourt är inte en antikmarknad för den lilla plånboken tyvärr, allt här är väldigt dyrt.


En fantastisk butik, mer om den senare..
blandat från marknaden..

Underbara gränder och miljöer.

Stor antik väggklocka, pris 22.000kr (!) med ens börjar Par Courrier´s klockor kännas som fynd! :-)Äkta antika emaljskyltar från Frankrike, pris 1000-1500kr/st (!) Jag investerade i en till mig själv som kommer att användas till skyltning och miljöbilder för Par Courrier :-) men med anledning av vikt och packning fick det bli en mindre.


Denna fantastiska inredningsbuitk som öppnade september 2010 är så hemlig att de inte ens har ett namn på fasaden än och ligger på en bakgata någonstanns i Clignancourt.. Butiken är fylld med helt otroliga varor och gör sig inte riktigt rättvisa på bild. Men mer om den här butiken i ett senare inlägg! Prisexempel på strålkastarlampan, 40.000kr
Som ni säkert förtår hittar jag massor av inspiration till Par Courrier här :-)

Efter 18 fantastiska dagar i Paris och Montpellier är jag nu tillbaka i Stockholm och vadagen igen, nu är det högsta växeln i för att komma ikapp allt! På tisdag har butiken öppet som vanligt igen. Ha en underbar start på veckan allesammans :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar