söndag 16 oktober 2016

Svenska Klubben i Paris - Cercle Suédois a Paris

 Förutom att det såklart finns en Svensk Ambassad och en Svensk Kyrka i Paris så finns även..
Svenska Klubben, på franska Cercle Suédois a Paris
Där är det perfekt att ha sin Bröllopsfest om man är ett större sällskap.

Svenska klubben i Paris grundades 1891, och är därmed den äldsta utlandssvenska klubben i världen. Klubblokalen ligger intill Place de la Concorde i hjärtat av Paris med fantastisk utsikt över Tuilerieträdgården 
 Svenska Klubben i Paris riktar sig först och främst till Svenskar som lever och bor i Paris. Men kan även bokas av Svenska och Norska brudpar oavsett om man bor i Paris eller inte för sin bröllopsfest!
Festvåningen som har flera stora rum är väldigt vacker och ligger verkligen i hjärtat av Paris på självaste Rue de Rivoli!
Svenska Klubben organiserar olika evenemang för sina medlemmar och inbjudna gäster såsom temafrukostar, temaluncher, traditionella fester, after works, pubkvällar med jazz m m. De har även en lunchrestaurang som är öppen måndag till fredag 12.00-14.30 där de serverar mat med svensk framtoning. Höjdpunkten är nog ändå vid Jultider då de serverar traditionellt Svenskt Julbord för oss Svenskar som bor här :-)
 Pub, Jazz aftnar och After Works på Svenska Klubben brukar vara väldigt populärt bland Svenskarna i Paris och utsikten är ju fantastiskt! Att stå på balkongen med ett glas vin i handen och blicka ned över Rue de Rivoli med Louvren i bakgrunden är ju verkligen inte helt fel.
Jag är dock här oftast i Bröllopssammanhang..
 Ja, man kan faktiskt ha sin ceremoniella vigsel på Klubben om man önskar :-)
Svenska Kyrkan i Paris kan eventuellt hjälpa till och vid förfrågan bistå med präst.
Krävs dock att man har gjort den lagliga biten först antingen via Ambassaden i Paris innan eller varför inte på Arlanda ;-)
 mingel på Svenska Klubben i Paris
 Dukat för Bröllopsmiddag på Svenska Klubben i Paris
 Barmingel på Klubben
 Karolina & Anders är ett av de vackra och lyckliga brudpar jag har fotograferat i Paris och som hade sin middag och fest på Svenska Klubben. Mer bilder från just deras bröllopsdag kan ni se här>>

För mer info om Svenska Klubben i Paris, besök deras hemsida här>>

All photos by Magdalena Martin

fakta text hämtat från Svenska Klubbens hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar