tisdag 22 december 2009

vitmålade golv?

Jag är lite nyfiken :-)
Ni som har valt att måla era golv vita, hur fungerar det i verkligheten? Tycker ni att det fungerat bra?Nu har jag inte planerat att måla några trägolv vita, törs nog inte chansa men jag tycker att det ser väldigt fint ut och önskar att jag vågade.

(foto: magdalena- vårt förra hem, lgh i stan)
I vårt förra hem så hade vi svart stengolv i hallen, det gillade jag men smutsen syntes tyvärr väldigt fort! Avtryck från smutsiga blöta skor blev väldigt tydligt och man fick springa med trasa varje dag.

Tycker nog ändå att stengolv är att föredra i en hall om man får/kan välja. Idag har vi sandfärgat stengolv i hallen och det fungerar väldigt bra! :-)

( första bilden från House Beautiful)

4 kommentarer:

 1. Visst är vita golv fint, men precis som med mörka, svarta golv så kommer smuts och annat att tydligt synas här med. Blir lätt så när färgen på ett golv dras mot någon av extremerna svart eller vitt. Bara att gilla läget å städa...eller kanske satsa på såpskurade trägolv istället, det är varmare och mysigare mot nakna fötter :-). Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det skulle bli jättefint med ett vitt golv. Jag ahr för mig att man lägger flera lager lack ovanpå den vita färgen så att det håller väldigt bra.
  Tacke för en under bar blogg och affär & God Jul!

  SvaraRadera
 3. Jag älskar mina vita golv i sovrummen på övervåningen! Visst får man dammsuga - minst två gånger i veckan - men jag får ju skylla mig själv när jag målar golven vita och har svart labrador som fäller... Golven var lackade sedan tidigare, men original från byggåret 1952. De var fina men behövde en uppfräschning och då blev det vitt med tre lacker klarlack i halvmatt.

  Tycker oavsett att det är värt det eftersom vi har fått en luftig härlig känsla där uppe som passar väldigt bra till New England-inredningen vi har valt.

  God jul och gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. HEJ,

  NÅGRA VI KÄNNER HAR VITA TRÄGOLV. DE TYCKER INTE DET ÄR PRAKTISKT DÅ DE ÄR TRE MÖRKHÅRIGA I FAMILJEN, DE JAGAR MÖRKA HÅRSTRÅN HELA DAGARNA SÄGER DE.

  :O)

  KRAM JESSICA E

  SvaraRadera