tisdag 10 november 2009

Vitmålad trapp..

bild lånad från Drömtrappor
Ni som hänger med vet att jag har lite hallrenovering på gång. Men nu skulle jag behöva lite goda råd och erfarenhet från er som målat sin trappa vit, och framförallt, trappstegen!
Jag undrar hur det blir i verkligheten efter lite slitage, säg efter ett år om man har en trappa med vita steg?? Så snälla, dela med er ni som har målat :-) Är ni fortfarande nöjda eller har ni ångrat er, håller färgen bra, syns smuts väldigt mycket, slits det lätt, vad har ni använt för färg? osv
Skulle bli så glad om man fick lite bra råd :-D och kanske är det fler som undrar?

bild lånad från: Nya Snickerifabriken Olof Belin AB

Så om man har en sådan här vit trappa, hur ser den ut efter 2-3 år?
Skriv gärna om du vet!

6 kommentarer:

 1. hej Magdalena

  jeg er igang med at male min trappe, mangler den sidste omgang nogle steder.

  Jeg maler med oliemalning som slides så fint og ekte. Jeg fortryder inte. Jeg ville i starten pudse stegene (trinene)ned og ha dem i naturfarven, men det var for meget arbejde så jeg besluttede mig for at have stegen (trinene) i en smuk lysegrå farve men resten hvid.
  Er veldig nöjd med det, man skal jo støvsuge ofte for man kan se hvert et sandkorn og jeg ville ikke gide at have alle gulve målet lyst, men er glad for min trappe, kommer snart billede af den på bloggen min.

  Husk at tage tolmådighedsbrillerne på ;-)) især hvis du skal male med oliemalning, men smukt bilver det.

  hilsen Dagný

  SvaraRadera
 2. Jag har själv ingen vitmålad trappa och vi är oxå i trapprenoverings tankar... mina föräldrar har en vitmålad trappa, den är inte kritvit utan en ljust ljust gråbruten vit. Det är jättefint men blir super smutsigt fort! Hr man städat ta det inte lång stund förrän dammet dalar ner och lägger sig på de vita trappstegen. Brrr! Golvfärg som är slitstark (vilet man ju behöver) finns inte i helmatt heller vilket gör ytan lite glansig och då syns det ännu mer. Men gillar man lite damm i hörnen eller att städa så är det ju snyggt!
  Vi har tänkt ha vita vagnstycken, och räckepinnar en ska ha en mahogny/brun färg på trappsegen och räcken. Vi har även pratat om att ha en gångmatta i sisal eller orientaiskt mönster. Det kan man ju ha i en vit trappa oxå!
  LÅÅÅÅNGT svar! men så ycker jag...

  SvaraRadera
 3. Verkligen vackra trappor.
  Jag behöver din hjälp. Snälla du jag skall tapetsera murstocken i vardagsrummet när vi renoverar detta. Jag har tänkt mig en japaninspirerad tapet med naturmotiv. Har du någon aning om var jag kan finna en sådan tapet? Jag har sökt på nätet och butiker men inte funnit några lämpliga. Tackar på förhand och du behöver inte svara nu eller lägga ner extra tid men vet du någon tillverkare så här direkt vore jag tacksam.

  SvaraRadera
 4. Hej Magdalena! Vi har idag en vitlaserad trappa. Den är verkligen jättefin, men ack så opraktisk... :-( Minsta lilla dammkorn och hårstrå syns och de lyser med sin närvaro i princip _på en gång_ efter att du dammsugit trappan för femtioelfte gången samma vecka. :-/ Den har även blivit rätt sliten i finischen. Nej, några vita plansteg kan jag inte rekommendera av dessa anledningar. Min svägerska har målat deras trappa vit, och hon målar om planstegen baske mig ett par ggr per år för att hålla de fina. I vårt nya hus blir det en vit trappa men med plansteg i ek. (vi har ekparkett) Annars tycker jag det är fantastiskt snyggt med vita trappor och mörkbetsade eller svartlackade plansteg. :-)Hursomhelst, lycka till med hall/trapprenoveringen, ser fram emot att få se resultatet sen! Kram Elin

  SvaraRadera
 5. Hej!!

  Vår trappa har avlutade/oljade trappsteg, medan resten är vitmålat...både praktiskt och vackert enligt min mening!
  Ska fota och maila en bild, så fort jag har tid!

  Lycka till med steget mot en ny trappa! ;)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag har också en vit trapp och min summering är. Det är snyggt men den blir smutsigt VÄLDIGT fort och precis allt syns!

  SvaraRadera