måndag 13 juli 2009

franska veckor!


Le Rouge
I morgon den 14:e är det Frankrikes nationaldag, så nu kör jag lite franska veckor i bloggen och i butiken! För du behöver inte resa långt.. Bor du eller tänker du besöka Stockholm som är en av de mest restaurangtätaste städer i världen kan du insupa fransk atmosfär lite varstanns :) Här kommer några av mina franska restaurangtips i Stockholm. Men det finns förstås många många fler!
Bon Appetit :)Le Rouge på Österlånggatan i Gamla Stan, en Melker Andersson & Danyel Couet restaurang

"stämningsmässigt för Le Rouge tankarna till en fransk sekelskiftesrestaurang; en levande, varm, luxuös miljö à la Moulin Rouge med starka färger, tunga textilier och många tidstypiska detaljer. Till detta vår Madame Duschesse som står för sång och underhållning tillsammans med Monsieur L´Amour vid flygeln. Fredag och lördag närvarar också våra viga can-can flickor Lolo och Fifi."

hemsida: www.lerouge.se
källa: Le Rougefotograf: Lars Nybom
Wasahof

"Wasahof heter egentligen Le Bistrot de Wasahof och hämtar sin inspiration från Bistrotkulturen i Frankrike. Därför har vi en bred meny som innehåller allt från välhängda biffar, ankbröst och fina fisken, till skaldjursplatåer och rumstempererade franska ostar. Vår specialitet är ostron."
hemsida: www.wasahof.se
(Dalagatan 46, Vasastan)
källa: Wasahof


Paname - charmig kvarterskrog med barhäng
"Menyn på Paname har krympt betänkligt sedan de öppnade häromåret. Det minimala köket tillåter inga häftiga rörelser, så numera koncentrerar sig kocken på en daglig special och ett par tre permanenta varmrätter. Det var nog ett klokt beslut _ maten håller en hög och jämn nivå, även om stammisarna kan bli trötta på den enahanda kosten. Kanske är det därför så många vasastaniter trängs runt bardisken över ett glas rött i veckorna. På helgerna invaderas den lilla matsalen av muntra tjejgäng, som fnittrar åt personalens franskt flörtiga stil. Andra kan kanske tycka att det blir lite för mycket av det goda. Men ingen kan förneka att Paname är en kvarterskrog i toppklass. Miljö: Parisisk bistro med autentisk känsla. Undvik: Det eviga Piafandet i högtalarna kan bli enerverande efter en stund. Missa inte: Grodlåren.
"
(Hagagatan 5, Vasastan)
källa:DN på Stan


1 kommentar:

  1. Sitter faktiskt och fantiserar om att gå ut och äta i morgon på någon fransk restaurang.
    Ha det bäst Marie:)

    SvaraRadera