fredag 4 november 2016

Ett paradis i södra Frankrike

 Välkomna till La Belle Vue!
I somras var jag och min sambo i väg till södra Frankrike för några dagars avkoppling hos mina Svenska vänner Yvonne och hennes man Micke och deras Bed & Breakfast i den lilla byn NEFFIÉS som ligger i det vackra Languedoc i södra Frankrike.

 Vårt vackra sovrum under de dagar vi var där. Golven är original sedan huset byggdes. Alla möbler som resten i det stora huset är noggrant utvalda av Yvonne från olika antikmarknader och fynd runt om i Frankrike.
 De enda rummen som har nya golv fast i samma stil är i badrummen som renoveras med varsam hand allt eftersom.
 Andra vackra sovrum i huset man kan välja bland, totalt finns det 5 olika rum i dagsläget med egna badrum till.

 
 Den vackra matsalen man möts av i entrén.

Kanske det bästa med stället var poolen!
eller pool loungen! 

 Eller kanske det bästa var de mysiga kvällarna på den stora altanen när man lagade mat utomhus i deras utekök tillsammans med värdparet..
Allt var bäst! Så mycket stämning och avkoppling på en och samma gång.


Till ytan är Languedoc världens största vinproducerande område. Byn Neffiès har anor från 1100-talet och har alltid haft ungefär 1 000 invånare, idag är vi från 20 olika länder. 
 Det finns vingårdar överallt ögat kan nå i dessa trakter och Yvonne & Micke hjälper gärna till att tipsa om vilka du kan besöka på egen hand. Men de anordnar även vinresor för de som vill få mest ut av sin vistelse. Att ha egen bil när man besöker dessa områden och bor i Neffiés är mer eller mindre ett måste. Men hyrbil är enkelt ordnat på flygplatserna.
Yvonne anordnar även Antikrundor, Yoga&Matresor mm. På deras hemsida kan du läsa mer.
 Jag kan inte nog överösa La Belle Vue med superlativ! Vill du få en avkopplande vistelse i Södra Frankrike med så mycket Fransk atmosfär att man bubblar, så är detta stället nr 1!
Jag är otroligt imponerad av Yvonne och Mickes renovering av detta hus, och Yvonnes stilsäkra känsla för Franska detaljer. För mer info besök deras hemsida

All photos by Magdalena MartinInga kommentarer:

Skicka en kommentar