måndag 23 juli 2012

La Plage..

Montpellier ligger inte direkt vid havet, men med bil tar man sig till stranden på ca 20 min från centrum. Har man inte bil kan man ta sig dit med buss.

Sen är det naturligtvis inte lätt att veta till vilken strand man ska ta sig till, men jag rekommendar att åka mot Grand Motte och deras olika "privata beacher" de är naturligtvis inte privata, men kallas så. Då kan man nämligen välja mellan två alternativ. 
  • hyra en solsbädd som på bilden ovan för 20 euro (ca 180kr för en heldag)
  • eller lägga sig på sin badhanduk direkt på sanden vid sidan om, gratis såklart!

Hyr man en solbädd har man trevlig personal som kan servera en med förfriskningar och mat utan att man rör på sig. Väljer man att ligga på sin badhandduk vid sidan om så har man lika nära till de snyggt inredda restaurangerna och barerna förutom att man måste resa på sig om man inte väljer att sitta vid ett bord förstås, allt beror på hur man väljer att spendera sina pengar. Jag har provat på både och beroende på plånbok, och bägge alternativen är lika bra :-) Dvs man spar 180kr om man ligger på sanden, men det känns och upplevs lyxigare om man ligger på en solbädd..

Väljer man att ligga på en solbädd bör man boka minst en dag innan, för de går åt fort!  kommer man samma dag brukar det redan vara fullbokat.


Om man inte väljer att åka direkt hem till stan/hotellet efter stranden så är det lätt att fastna kvar på de mysiga after beacherna..


Senare på kvällen efter att personalen plockat undan madrasser och fällt ner parasollerna..
Ja ni måste ju snart tro att det är folktomt där jag är, men naturligtvis är det inte så - jag väntar ut tillfällen ;-)

Detta är från en annan "privat strand" där vi är ofta
Den ligger precis bredvid föregående bilderAlla dessa "privata" stränder har även väldigt trevliga restauranger som serverar lunch dagtid och A la Carte middag kvällstid, och är oftast fullt så boka i tid.

Skön lounchmusik..

och underbara solnedgångar..

1 kommentar:

  1. Man får vara utrustad med både våtdräkt o gummistövlar här hemma denna sommar..dessa franska stränder är allt något att längta till..nåja, kanske till nästa sommar eftersom denna semester går åt till att flytta.

    SvaraRadera