tisdag 4 oktober 2011

My home in Stockholm


Vi fortsätter i temat "hemma hos mig"..

På mitt tillfälliga soffbord (som faktiskt funkar väldigt bra) har jag ljusstakar och en byst från Par Courrier, som tyvärr inte finns kvar i sortimentet längre. Men blockljusen> och glasunderläggen> som man skymtar hittar ni i e-butiken.


Nu har tavlorna kommit upp, (finns att beställa här>>) använde mig av tavellist så att man kan variera fritt när man känner för ombyte. På soffan ligger den supermysiga pläden Russian Bear> från butiken. Helt underbar och känns väldigt lyxig att krypa in under! perfekt för mysiga höstkvällar och kommande vinter.



(klicka för större bild)
Jo, jag gillar Eiffeltorn som ni har märkt, kan väl säga att jag mer eller mindre samlar på dem ;-) På väggen sett från hallen in i vardagsrummet hänger en förstoring i canvas som jag har fotograferat, som några av er säkert känner igen från butiken. På byrån, en salig blandning av saker, mer info om dem hittar ni i ett äldre inlägg här>>


En tavla på väg upp..
En av flera planscher som jag har, denna av den världsberömda Skotska fotografen Albert Watson som jag köpt på Fotografiska i Stockholm, motivet är 50x70cm som jag sedan ramat in i en större ram som mäter 80x60cm med måttbeskuren passerpartout till. Gillar du motivet, hittar du det och flera varianter här>>


  1. Affisch 50x70cm av fotografen Robert Mapplethorpe (1946-1989) köpt på Fotografiska
  2. Blandade "coffetable-books" på en pall från Granit.
  3. Fotografi "flickan i grönsakshandeln" foto: moi. Finns att beställa om man vill :-)
  4. Vougeomslag från 1951, köpt i Paris.

Det finns en till här hemma som är väldigt förtjust i pläden, nämligen Nelson :-) så han poserade gärna glatt framför den.

Ha en kanonfin kväll allesammans!

söndag 2 oktober 2011

detaljer

Hej Söndag!

Hoppas alla mår fint?
Här kommer lite detaljbilder från min mathörna i köket.

Eftersom det är väldigt vitt i mitt kök, så blev det jättefint att blanda in lite rött :-)
Röd kopphållare och kaffemuggar Amadora från Par Courrier. Turistmuggen med Paristext köpt i Eiffeltornet förra vintern samt boken Paris Mon Amour från en inredningsbutik i Paris.


Matbord Ikea, Stolar från MIO, Taklampa Par Courrier, Röda bokstäver CUISINE fr Par Courrier, Tavellister och vit persienn fr Ikea. Gatskylt fr Par Courrier.


Taklampa från Par Courrier




Någon som känner igen motivet på tavlan? (bild 2) Jovisst, är det en kökshandduk från HM Home. Tyckte motivet var så fint så jag ramade in kökshandduken ;-)


Önskar alla en skön söndagskväll och en härlig start på oktober!
Må så gott,
Magdalena