måndag 30 januari 2012

La Boutique idag..

Hoppas helgen varit skön! Igår tog jag en härlig långpromenad i Hagaparken, åt en god middag på Primo Ciao Ciao vid Odenplan, sen tillbringades resten av kvällen med två videofilmer och mys i soffan :-) Skönt att få ladda batterierna på en söndag.
Atelierskylten (finns även med texten Cuisine) på bilden hittar ni här>>

Tog fram kameran en vända i dag, så här kommer en liten titt från butiken genom mina ögon ;-)
Blandade tavlor och skyltar, samt supersnygga bordslampan från Belgien!
Allt hittar ni i web-butiken.

Snygga vatten och vinglas med en lite "rökig" yta från PB Home,
Ni hittar dom här>>


Den populära Amadora-serien i porslin som jag haft i sortimentet i 3 år nu.. FAST, jag funderar och tänker faktiskt ta bort den nu för att ge plats till en annan serie som kommer in i slutet av februari., Så ni som samlar på denna serie, eller vill fylla på eller hittills bara funderat på att köpa denna. PASSA på! För nu tar jag inte hem den något mer... Befintligt lager gäller nu.
Amadora hittar ni här>>

Kastrullunderlägg i plåt, kommer snart ut på web-butiken, pris 139kr/st
Ni kommer att hitta dom under denna länk>>




Amadora..


...och ni har väl inte missat alla fina möbler som ligger ute på hemsidan nu, som tas hem på beställning!
www.parcourrier.com

Ha en fin start på veckan allesammans :-)

torsdag 26 januari 2012

magazines..

I ärlighetens namn så köper jag faktiskt inte så mycket inredningstidningar nuförtiden, vet inte riktigt varför.. antagligen för att man har nätet så nära till hands hela tiden. Men dessa ni ser på bilden fick följa med hem från Paris senast. Vad jag däremot gärna köper är stora härliga inredningsböcker, så kallade "Coffetable-books" Tyvärr tycker jag att det utbudet i Sverige är väldigt dåligt! Så jag brukar antingen köpa med mig det hem när jag reser eller gå in på Taschen´s hemsida eller Bokus.com, där hittar man riktigt fina inredningsböcker från andra länder :-) Och vill man få ett större utbud av utländska inredningstidningar så gå in på PressStop>> eller Papercut.

Men jag håller givetvis koll på när svenska tidningar tipsar om Par Courrier! Det blir jag sååå GLAD för :-) Denna vecka tipsar PLAZA KVINNA om en soffa från butiken som köptips. Vill ni se fler Pressklipp, så kika in här>>

Vilken/vilka inredningstidningar läser du?

onsdag 25 januari 2012

back from Paris

Då var man tillbaka från Paris igen, det har varit 4 händelserika och fullspäckade dagar av inredning! Mycket intryck och inspiration som vanligt. Ni får ursäkta bildkvalitén i detta inlägg, alla bilder tagna med Iphonen.

Maffigt med stora krukor på bordet fyllda med, i detta fall konstväxter.

Dessa enorma speglar har jag beställt till butiken för att göra den ljusare och få den att kännas större. Jag kan ta hem dem på beställning om någon skulle vara intresserad, men endast för avhämtning i butik, då jag inte vågar frakta speglar med risk för fraktskador.

Vackert och stilrent. Har alltid älskat stora glasvaser man kan fylla med diverse vackra ting.




I´m in L O V E!!!
Dessa lampor var helt enkelt fantastiska! Men ack så dyra tyvärr, ut i butik skulle de kosta ca 14000kr/st (!)
så dessa tar jag endast hem på specialbeställning mot förskottsbetalning. Mått: 60x55x70cm.







Här beställer jag påfyllning av porslin och glas från en leverantör jag haft i 4 år.


I vissa montrar bjuds det på tilltugg och förfriskningar, mycket trevligt :-))


Kul och annorlunda!

Dessa känns igen, eller hur :-) I Par Courrier´s sortiment sedan starten 2008.

Ja, lite suddiga bilder..
Jag på Champs-Élysées efter en mycket trevlig kväll på stan med Malin.
Men nu är man tillbaka i vardagen igen, det känns skönt. Borta bra men hemma bäst ;-) Och en massa projekt att ta tag i!
Vi ses!

//M


onsdag 18 januari 2012

Dagens to-do!

Ja då var det dags igen! Först blir det en snabb visit till Formex-mässan (i Stockholm) för att träffa några av mina leverantörer och sen ska jag givetvis se vad min kusin Oscar Borgström har hittat på för nytt! Han tog timeout/semester i 1,5 år för att segla över Atlanten, inte bara en gång utan 2(!) dessutom själv! Men nu är han äntligen tillbaka med en helt ny kollektion, ska bli spännande att se :-)

Senare ikväll tar jag flyget till Paris igen och till den riktigt stora mässan, Europas största (beroende på vem man frågar) Som vanligt bor jag..
hemma hos min kusin Malin, bästa *hotellet* i stan ;-)
(se äldre inlägg)

Det blir 6:e gången jag besöker Parismässan, som är minst 10 gånger större än Stockholmsmässan i storlek och så mycket inredning, design och leverantörer att man inte vet vart man ska ta vägen..här går man lätt vilse och att hinna med att se allt är näst intill omöjligt. Ont i fötterna är bara förnamnet efter en dag på denna mässa. Det enda tråkiga (förutom ont i fötterna) med att gå på Parismässan är att man önskar att man vore gjord av pengar och hade en butikslokal på minst 300kvm..
Så om det är någon som har en "miljon" till övers så har ni min adress ;-))


Men inspiration till tusen får man! och givetvis kommer det bli inköp därifrån som vanligt. Förutom att hälsa på mina befintliga leverantörer, så ska jag titta på en ny leverantör som jag spanat på tidigare... Sen får vi se vilka härliga nyheter som kommer att komma hem till Par Courrier senare i år och under våren. Det jag beställer på mässor brukar tidigast börja komma in i mitten av mars. Men så fort jag fått preliminära leveransdatum kommer jag att börja lägga ut det på webben och små glimtar här på bloggen i vanlig ordning :-)

4 fullspäckade dagar med inredning står framför en och jag hoppas jag kommer hem med en massa ny inspiration för 2012.

Självklart har butiken öppet som vanligt både på webben och i Vasastan, då kommer ni träffa Johanna eller Jessica om ni har vägarna förbi. Dessutom SLUTREA 40-50% med några extra godbitar som inte finns på webben, nu rensar vi butiken för årets nyheter. Varmt välkomna!

à bientôt!

Magdalena

Nick Brandt

I höstas (2011) var jag och nog halva Stockholm (kändes det som..!) iväg till Fotografiska för att se den otroligt hyllade fotoutställningen av fotografen Nick Brandt. Men även om jag är sent ute med att uppdatera er läsare på bloggen i resten av landet (för de av er som kanske inte känner till denna fotograf) så säger hjärtat att detta måste man bara dela med sig, för hans bilder griper tag i ens hjärta och själ.Såg du utställningen? Vad tyckte du?

Texten under följande bilder som visas kursiv, har jag valt att låna från What´s Up Sthlm

För porträttören Nick Brandt är djuren mycket mer än motiv för hans bilder. De är de sista i sitt slag. Drivkraften bakom hans arbete är att hjälpa till att bevara dessa djur för eftervärlden. Global uppvärmning, ökade ingrepp från människan, tjuvjakt, skogsskövling och politisk instabilitet utgör idag stora hot mot de afrikanska djurens habitat. "För mig har alla varelser, vare sig de är människor eller djur, lika stor rätt att leva", menar Brandt och fortsätter: "Den här känslan, den här uppfattningen att djuren och jag är jämställda, påverkar mig varje gång jag fotograferar." Av den anledningen grundade Brandt i september 2010 den ideella organisationen Big Life Foundation, vars målsättning är att bevara Afrikas djurliv och ekosystem.

"Nick Brandt har vigt sitt liv åt att skildra djur- och naturlivet i Afrika. Med sitt hantverk ger Brandt oss en närgången inblick i de vilda djurens privata sfär. Det började 1996 när arbetet som musikvideoregissör förde honom till Tanzania, där blev han fascinerad av landets natur och djurliv. 2001 började han fotografera och två år senare, 2003, övergav han sin framgångsrika regissörskarriär för att på heltid ägna sig åt att fotografera Afrikas djur. Bilderna vittnar om en natur som vi alltför ofta tar för given och utmanar vår passivitet i frågan om miljöförstöring."

Nick Brandt är inte intresserad av att skapa verk som är dokumentära eller fulla av action och dramatik, vilket är vanligt inom fotografi av djur i det vilda. Brandt använder inte heller teleobjektiv vilket är normen inom naturfotografi.

Själv säger han: "Man tar inte ett porträtt av en människa på trettio meters håll och tror att bilden ska visa hennes själ; man går närmare".


Nick Brandts djurporträtt utmanar det stereotypa sätt på vilket djur brukar avbildas. Hans fotografier har väldigt lite gemensamt med de glansiga sidorna i National Geographic. Nick Brandt är helt enkelt ingen vanlig naturfotograf, han är en stor porträttör.

Jag är väldigt glad för att jag fick chans att se denna utställning, den var helt magisk! 60 fantastiska bilder som avbildade en otrolig djurvärd på ett otroligt vackert sätt som tragiskt nog håller på att dö ut pga av mänskligheten.

Hemma i min hall hänger två stora fotografier (planscher) inramade från denna utställning, det både bidrog till Big Life Foundtion och mitt varma hjärta till djuren på vår planet.
//M

till fotografens sida:
NICK BRANDT



tisdag 17 januari 2012

vårfeelings?

Nope, det är svårt att få vårfeelings i detta ruskiga väder vi har i Stockholm just nu. Men längtar efter våren gör man! Och vi har ju den bästa årstiden framför oss :-) Så jag passar på att visa några kommande nyheter som kommer in i slutet av februari! Mer i denna serie hittar ni via denna länk>> det går bra att förbeställa redan nu om man vill. Inspiration till dessa varor hittar ni här..

Fler kommande nyheter är bland annat vackra snidade tavlor i trä, (sådana som jag själv har hemma>>). Se mer under NYTT>> på hemsidan.

Sen finns det förstås lite REA kvar>>


Mer nyheter kommer allt eftersom! :-)
Tjing!

måndag 16 januari 2012

PB Home

En av mina leverantörer sedan fyra år tillbaka är PB Home. Och är du sugen på att förnya hemmet i vår så föreslår jag att du kikar in på deras hemsida och nya katalog. Förutom det du redan hittar på Par Courrier´s web-butik har jag givetvis möjlighet att ta hem allt från deras sortimentet via beställning. Så hittar du något fint, kontakta mig via butiken så hjälper jag till med prisuppgifter samt leveranstid.

De vackra bilderna är tagna av otroligt duktiga Hanna Rössner.




Klicka på bilden nedan för att komma till deras sida och bläddra i katalogen.


För mer info, maila:
info@parcourrier.se

Carrousel

Ibland får jag förfrågningar och önskemål om speciella motiv, det kan vara en restaurang i Stockholm som önskar cafébilder från Paris eller som i detta fall en kund som önskade svart/vita karusellbilder till sin dotters rum. (Dessa finns även i färg.)

Det är alltid en rolig utmaning att få fota på uppdrag och beställning. Nu får jag hoppas att hon som önskade karusellbilderna kommer att gilla dessa och några andra jag skickade som förslag :-)


I mina bildmappar ligger 1000-tals bilder från denna stad, och många som jag säkert inte visat än. Vill ju inte trötta ut er ;-)

Men har man önskemål, så är det bara att höra av sig :-) Alla bilder jag tar går att beställa/köpas i mått från 20x30 cm upp till 50x70cm. Canvastavlor eller fototapeter går också att ordna.

Ha en underbar start på denna vecka!

//M

lördag 14 januari 2012

3 små fynd

Jag hittade 3 små antika och vackra fickur i en vintagebutik i Paris för 10 euro styck, ett litet fynd tycker jag. Har satt en kedja på ett av dom och använder det som halsband :-)
Liknande och nytillverkade finns att köpa av Vintage by Fé hos
Creative Lounge


På bilderna förutom fickuren ligger gamla franska stenkakor (privata) och små dekorativa mini träklockor utan urverk som finns att köpa i Par Courrier-butiken.

Trevlig helg allesammans!

torsdag 12 januari 2012

from Paris with love

Har gått igenom kameran och mobilen från senaste Paristrippen, och här är lite av vad jag hittade :-) Att man charmas av denna stad är ju inte svårt att förstå, och har du inte varit där, ÅK! :-) Är det någon som behöver tips, så säg till. Annars är det en härlig stad att bara upptäcka själv. Nästa torsdag bär det av igen, men denna gång blir det i jobbet och stora Paris-mässan för inköp till butiken. Jo en snabbis till Formex på Stockholmsmässan ska jag också hinna med innan jag åker.. :-)

Det blev 7 långa dagar med sena kvällar denna gång, caféer, restauranger, nattclubar, shopping och mer. Ont i fötterna har man ständigt i denna stad.

Bästa kusinen Malin bjöd på en Balettföreställning igen >>, denna gång blev det Askungen :-)

bilden: Paris, Pont Louis Philippe 31 december 2011
Om man inte har möjlighet att åka till Paris själv, så hittar du några av mina Parismotiv här>>


Passar på att önska en trevlig helg om jag inte hinner med något blogginlägg i morgon :-) Jo och TACK! för alla härliga kommentarer i förra inlägget, blir så glad när ni skickar en hälsning här på bloggen:-)
//M