torsdag 31 december 2009

Nyårsdukning 2009



foto: Magdalena
Nyårsdukningen är klar, ikväll blir det fest!



foto: Magdalena
Till nyår tas det bästa fram ur skåpen :-) Att duka till fest tycker jag är roligare än att laga mat och jag förbereder gärna en festdukning kvällen innan eftersom det kan ta lite tid och inget jag vill stressa med i sista sekund.


foto: Magdalena
I den "enorma" glasvasen på bordet har jag fyllt på med vackra julgranskulor i silver och vitt, serpentiner och krispiga girlanger. Effektfullt, festligt och lite "överdåd" Kul att få sväva ut lite! :-)

GOTT NYTT ÅR!!
En del saker ni ser på bilderna finns att köpa på Par Courrier:
vasen
assietterna
klockan på väggen
smörkoppen i "silver"
Kandelabrar

onsdag 30 december 2009

förberedelser

Näst sista dan på året, idag ska det fixas & piffas för Nyårsafton :-D
Nu har inte jag haft något julpynt alls framme i år, inte ens en gran (!) så på den fronten behövs det inte ändras så mycket. Men i vanliga fall brukar jag ändra lite i granen till Nyår. Jag tar bort allt rött och låter bara vitt, silver och ev guld vara kvar i julpyntet.



Nyår är ju Fest, glitter & glamour! Vitt, silver och krispigt :-)

I morgon tas linnedukarna fram, servetter ska strykas och vikas. Långbord skall dukas, skaldjursplatåer och champagnekylare skall fyllas med is. Färska skaldjur skall inhandlas..
Kika in i morgon så får ni se mer :-D

Gott slut alla!

*bilder från Mirabeau*

tisdag 29 december 2009

tips!


Nu när projekt: diverse tavelväggar är på gång så vill jag naturligtvis blanda in typsnitt, ord, bokstäver och annat kul i vissa tavlor. Och ett gammalt tips men som kanske någon har missat? är denna hemsida
www.wordle.net

Där kan man väldigt enkelt skapa sin egna roliga ordkombinationer! Bara fantasin sätter gränser :-) Typsnitt och färger kan varieras i det oändliga, bara att testa sig fram vad som passar en bäst. Det svåra är nog att välja. Själv gjorde jag denna på några sekunder med blandade städer runt om i världen, men för att skoja till det lite, satte jag även vår lilla "ort i kommunen" på kartan ;-)
Sen är det bara att skriva ut och rama in, enkelt som en plätt!

detaljer




Jag gillar att skapa små grupper av arrangemang, detaljer som gör helheten i ett rum :-) Här är ifrån en hörna i vårt vardagsrum.

  • Tavla - Par Courrier
  • Skåp, Bruka Design
  • Lerfat, bröllopspresent
  • stort vitt hjärta i lättbetong, butiken Detalj
  • stor vas i lergods, bröllopspresent
  • Urna mistral - Par Courrier
  • snäckor och stenar från Korsika, Italien & Thailand.
  • Hästhuvud i trä samt snäcka i vitt lergods - från Par Courrier
Nu ska jag till Kungens Kurva och trängas i rean! *puh*
Ha en fin dag allesammans! :-D

söndag 27 december 2009

Tavelvägg/Picturewall

bild: Pottery Barn
Att hänga snygga tavelväggar är ibland lättare sagt än gjort och när jag googlade efter inspiration och bilder hittade jag många bra idéer ;-) Men nu finns det till och med företag som specialiserar sig på detta! vet ej om det kommit till Sverige än? se längre ner..
bild: Better Homes & Garden
Ett gammalt trick är att göra på detta sätt :-) Rita upp egna mallar och testa sig fram, beskrivning från Better Homes and Garden
  1. Trace pictures onto brown kraft paper and cut out. Label each of the papers with a description of the picture or a corresponding number.
  2. Using blue painter's tape (which won't pull up wall paint), tape the papers to the wall. Experiment with arrangements until you have one you like.
  3. Install picture-hanging hardware directly through the paper. Pull paper away and hang pictures one by one.
foto: Petra
Snyggt arrangerat av bloggen Design Fragment>>


bildkälla: Bauhaus Hemma
Via ett annat forum hittade jag denna fina mall som en tjej ritat upp, snyggt och bra med måtten på tavlorna utmärkta!
Om jag har mätt rätt enligt denna ritning så blir det ca 140x150cm väggyta och förslagsvis så är Ikea´s ramar RIBBA ett bra alternativ :-)

bild: Country Home
Vill man inte "sveva" ut för mycket kan man satsa på något mer stilfullare och enklare..

bild: Willow Decor
vackert!

bild: Pottery Barn
Att blanda svarta och vita ramar är jättefint. Personligen tycker jag också att ju mer passepartout (det vita kartongpappret runt bilden) man har desto snyggare och stiligare blir tavlan. En pytteliten bild med en väldigt stor passepartout till kan bli väldigt effektfullt!
Att hålla sig till enhetliga motiv och/eller färgskalor gör det också mycket snyggare.


En passepartout [pasparˈtuː] (franska passe-partout, ’går, passerar överallt’) är ett stycke papper eller kartong med ett hål, som läggs bakom en glasskiva i en ram så att bildens kanter skyms. Den kan användas som dekoration för att ringa in ett motiv, till exempel i porträtt, eller för att dölja att bilden är för liten för ramen. En passepartout har också fördelen att den ger ett litet mellanrum mellan bilden och glaset, vilket minskar slitaget på bilden. :-)
källa: Wikipedia
bild: Dawn M
Ett av många exempel att hänga på. Att hålla sig till raka linjer runt hela tavelväggen ger ett rent intryck.

bild: Design & Sponge
Men visst kan det bli lika fint att göra precis tvärtom som här till exempel.

Ja då kommer vi till företaget The Perfect Picturewall i New York, som säljer den ultimata lösningen för dem som vill lösa det snabbt och smidigt ;-) Undrar om detta finns i Sverige, någon som vet?
bild: The Perfect PictureWall
Hoppas detta inspirerade. Själv kommer jag att ha nytta av alla dessa bilder när vår hallrenovering blir klar för då ska det nämligen bli en stor tavelvägg :-)

bild: Boligmagasinet
..och under tiden ska jag fundera ut vilka motiv som skall ramas in och vilka ramar det ska bli till. Sen är det bara att hålla spiken och hammaren rätt och hoppas på det bästa :-)
Tjingeling!

dags att blicka mot Nyår!

Nu är det dags att börja blicka mot det nya året , det gillar jag! Både i arbete och privat känns det alltid extra roligt när man står inför ett nytt kapitel, ny almanacka, oskrivna blad, ett nytt år :-) Lagret skall inventeras och Parismässan är inbokad- snart bär det av igen för att se vad de europeiska leverantörerna bjuder på för nyheter inför våren 2010.

Men först skall det planeras för en liten Nyårsfest med allt som hör till :-)
önskar alla en skön söndag!

bilder från Christopher Maya

lördag 26 december 2009

filmmarathon

I dag blir det film marathon med Best British classics :-D
Fick bland annat denna dvd i julklapp med 13 timmar (!!) film. Bara att göra det bekvämt i soffan, på med duntofflorna och njuta :-) Önskar alla en riktigt mysig dag!

fredag 25 december 2009

ledighet


Det bästa med julhelgerna är nog att många får njuta av lite ledighet, dra sig lite extra länge i sängen, äta god mat, umgås och bara slappa :-)
(bild från Mc Gill Design Group)

Fick en fråga om tomteluvan på föregående bild på Nelson var photoshopad ;-) nej inte alls, vår Nelson är en riktig linslus och van att bli fotograferad av matte :-D så han ställer gärna upp mot godis och uppmuntrande ord, han har en underbar förmåga att sitta blixtstilla (!) när jag fotar. Vill ni se fler bilder på linslusen kan ni klicka här>>
Ha en riktigt fin dag allesammans!

torsdag 24 december 2009

god jul, merry christmas, bon fête!


En riktigt God Jul önskas alla!
varma hälsningar från
Magdalena & Nelson :-)


onsdag 23 december 2009

dan före dan

Skotta uppfarten, handla mat, slå in paket...
Som vanligt ute sista dan, men eftersom vi bara firar en liten julafton i år, min man och jag, så är det inte så mycket att stå i, skönt. Sen åker vi runt och träffar våra familjer i mellandagarna :-)
Sköt om er därute & kör försiktigt i jultrafiken!

Önskar en riktigt GOD JUL till alla er som hälsar på här :-D
Kram!

(bild från Southern Living)

tisdag 22 december 2009

vitmålade golv?

Jag är lite nyfiken :-)
Ni som har valt att måla era golv vita, hur fungerar det i verkligheten? Tycker ni att det fungerat bra?Nu har jag inte planerat att måla några trägolv vita, törs nog inte chansa men jag tycker att det ser väldigt fint ut och önskar att jag vågade.

(foto: magdalena- vårt förra hem, lgh i stan)
I vårt förra hem så hade vi svart stengolv i hallen, det gillade jag men smutsen syntes tyvärr väldigt fort! Avtryck från smutsiga blöta skor blev väldigt tydligt och man fick springa med trasa varje dag.

Tycker nog ändå att stengolv är att föredra i en hall om man får/kan välja. Idag har vi sandfärgat stengolv i hallen och det fungerar väldigt bra! :-)

( första bilden från House Beautiful)

måndag 21 december 2009

himla jul

Vacker inspiration från Himla of Sweden. Nästan lite medeltidskänsla över det hela..
Jag brukar julduka med vit stor linneduk och röda löpare/ längder på tvären som på denna bild och en massa ljus förstås!

Nu ska jag in till stan och julhandla lite :-)
tjingeling!

sparsam juldekoration

I år har jag valt att vara väldigt sparsam med juldekorationen, och för första gången tycker jag att det är skönt att inte ta fram varenda julkartong jag har. Mitt jultema i år blir less is more :-)
Det kan räcka med att bara lägga lite granris eller lingonris på ett väl valt ställe, skapa små enkla stilleben med det man redan har med små enkla medel.

Hittade dessa vackra bilder på Southern Living, känns som min typ av jul i år. Några kransar och granris, enkelt och vackert. Och är man ute i sista sekunden är det ett väldigt snabbt sätt att rädda julen på ;-)

*bilder från Southern Living*

ps, åter igen dessa fönster gillar jag! fler tips på svenska fönsterföretag som tillverkar/säljer liknande mottages :-)

söndag 20 december 2009

4 advent

på köksbordet
Ute är det vackert som ett vykort, inne pysslas det säkert i var stuga :-)
Hoppas ni alla har en mysig helg och inte allt för stressigt, själva tar vi det väldigt lugnt i jul.

I morgon (måndag 21 december) startar REA´n på Par Courrier!
Missa inte det :-)
Klicka in här>>

önskar alla en mysig söndag!

torsdag 17 december 2009

Charm i Atlanta

(klicka på bilden för att se den större)
I nya numret av House Beautiful (jan/2010) kan man läsa om detta vackra hem (av Jill Sharp Brinson, Atlanta) Gillade denna bild väldigt mycket, känns härligt franskt med en lantlig charm :-) Väldigt vackra och platsbyggda skåp med dörrar i nät. Och att ha två likadana taklampor bredvid varandra, i stället för en enkel rakt över bordet är väldigt fint tycker jag.

(klicka på bilden för att se den större)
Härligt badrum, med stora fönster, vackert golv och en underbar kommod i trä och marmor. Snygga vägglampor i lite industri-retrostil.

(klicka på bilden för att se den större)
Fantastiska fönster i hela huset och detta i sovrummet är enormt! Man måste gilla att vakna upp till ljuset för att sova här ;-)
*Alla bilder från House Beautiful*


Kara Mann

Härlig inspiration från den amerikanska inredningstylisten Kara Mann
som mixar modernt med traditionellt.
luftigt och stilrent

besök deras hemsida här om du gillade detta :-)
KARA MANN