söndag 27 september 2009

dagens inspiration

Ruffig ateljé känsla med murade väggar, takfönster, industrilampor och stora ytor- gillar!

Vackert, vilsamt och tidlöst - gillar också!

bilder lånade från den franska möbeltillverkaren GRANGE. Möbler för den tjocka plånboken, men ack så fint!
www.grange.fr

lördag 26 september 2009

tillägg ang press

tillägg till förra inlägget: eftersom det kan ha missuppfattats och jag fick 2 mail ang det jag tidigare skrivit om att skydda sin bild. Aftonbladet har givetvis publicerat de bilder som visas från
Par Courrier
med mitt tillstånd :-) Artiklar som dessa planeras oftast med 2 veckors framförhållning :-) och ibland mycket längre!

pressklipp PAR COURRIER>>
Vanligtvis ligger inredningstidningarna med 2 månaders framförhållning innan det kommer med i ett nummer. Så jag känner alltid till i förväg vilka tidningar som kommer att publicera köptips eller annat från butiken. Så allt sköts rätt och riktigt till mellan pressen och butikerna så vitt jag känner till, i alla fall i mitt fall. Det vanligaste är att en journalist/skribent eller stylist mailar och frågar efter vissa bilder som de sett i butiken och sedan mailar jag över de efterfrågade bilderna högupplöst så att det ska kunna tryckas i tidning. Ska det fotas för en styling budas varorna över till förlaget/tidningen och sedan tar det ca 3 dgr och jag har varorna åter hos mig.
Just nu i skrivande stund sitter jag och arbetar på en Nyårsbild! som en tidning frågat efter och kanske kommer den med i en av inredningstidningarnas jul & nyårsnummer :-)

aftonbladet tipsar

I helgens bilaga från Aftonbladet (Härligt Hemma) finner ni massor av fina köptips i den lantliga stilen från många härliga e-butiker i vårt avlånga land! 81 st butiker har de samlat ihop och några fina köptips som föll redaktionen i smaken från PAR COURRIER finns även med!
samt en bild som jag fotograferat, känns den igen ;-)

Själv har jag i dag varit på Ikea och köpt sånt där man inte kan vara utan; servetter, skarvsladdar, ny stekpanna och annat nödvändigt för bra priser. Ha en fin lördag allesammans!
/Magdalena

torsdag 24 september 2009

på väg till tryckeriet!

framsida - klicka för större bild
baksida - klicka för större bild

Nu är det dags att trycka upp nya flyers! Och till min hjälp har jag som vanligt Bengt Sjölin på Wramborg Media i Malmö som hjälper mig med layouten när det kommer till sådant här :-) Vi korresponderar på sena kvällar via mail och funderar fram vilka bilder som passar för mina annonser och dylikt. Bengt förstår mitt bildspråk och vilken känsla jag vill förmedla för butiken med mina bilder, det ska ju representera en helhet. Men det är verkligen jätteknepigt ibland att välja vilka bilder som ska vara med och många turer blir det innan jag är helt nöjd och då är det skönt att ha någon att "bolla" sina tankar med :-)

Dessa kommer att lämnas ut på mässan i nästa vecka och som vanligt får alla kunder som handlar från Par Courrier en sådan här flyers med i sitt paket, så det går åt några stycken! Hoppas ni inte slänger dom direkt i soptunnan för det ligger mycket hjärta bakom dom :-) Ge den till grannen, vännen eller varför inte i lunchrummet på jobbet :-)

Så i dag ska de i väg till tryckeriet för att sedan skickas upp till Stockholm på måndag.
Lite småjusteringar i texten och annat ska göras nu på morgonen innan de är helt klara för tryck.
Ska bli riktigt roligt med nya flyers, de gamla har varit med sedan starten.

©fotografier: Magdalena A, layout: Bengt S

onsdag 23 september 2009

skydda din bild på internet

foto: Magdalena
Att vara rädd om sina bilder och skydda dem för att de inte hamnar orätt är viktigt när man bloggar eller på annat sätt arbetar med bilder på internet. Det bästa man kan göra är att inte ladda upp dem högupplöst! Sedan ska man verkligen -om man har möjlighet, sätta sitt namn på dem. För att ni ska se skillnaden mellan en högupplöst bild och en lågupplöst bild har jag laddat upp samma bild 2 gånger men i olika storlekar :-)
Om ni klickar på bilderna får ni upp dem i ett nytt fönster och ser skillnaden, den nedre bilden kommer att visas mycket större och är alltså i originalstorlek. Serverad på ett "guldfat" för vem som helst i hela världen att kopiera/ladda ner och trycka i en tidning...

foto: Magdalena (originalstorlek)
En högupplöst bild som denna (direkt från kameran) kan vem som helst använda och trycka upp en plansch(!) på, tillverka vykort av, hävda sin rätt på osv. Den är också väldigt *tung* och tar mycket plats i din dator och lång tid att ladda upp. En lågupplöst bild, som den översta kan man inte använda i tryck, det blir kornigt. Jag laddar aldrig upp mina bilder högupplöst och jag sätter mitt namn eller företag på bilden som en vattenstämpel, på så sätt bjuder jag alla att "låna" mina bilder i stället så länge man anger källan, dvs mitt namn eller par courrier. Visst kan de cirkulera runt på nätet och i mångas datorer men inte användas på samma sätt som en originalbild. Så när exempelvis en tidning visar köptips från Par Courrier har de fått en högupplöst bild från mig för att kunna publicera den i tidningen, då en bild direkt hämtad från hemsidan inte skulle bli lika bra i tryck.

Om du investerar i en bra kamera och gillar att visa dina bilder på nätet, så är det minst lika viktigt att du lär dig ett bildhanteringsprogram som exempelvis photoshop! :-)
Du kan gå en helgkurs på Folkuniversitetet eller liknande. Kolla upp vad som finns där du bor eller ta en distanskurs :-)
Adobe´s hemsida>> kan du ladda ner en 30 dagars "trial" på Photoshop programmet. Det finns fler och mer avancerade sätt att skydda sina bilder genom att använda sig av metadata som professionella fotografer gör, men det är kanske lite överkurs för glada amatörer. Nu ska man ju inte bli skrämd och tro att alla ens bilder blir "stulna" och tryckta i en tidning på andra sidan jorden ;-) risken är nog inte så stor, men om man har tagit en toppen-bild man är rädd om kan det vara värt att tänka på.
(Att skriva © tecknet gör du genom att trycka ner ALT-tangenten samt 0169)
läs även tidigare inlägg om copyright här>>

Så var rädd om dina bilder på dina nära och kära.
Lite vardagstips! ha en fin onsdag allesammans :-)

måndag 21 september 2009

Våren 2010?




bilder från Côté Bastide
Jag hinner knappt köpa klart för höstsäsongen innan jag börjar blicka mot vår/vintern (?!) hittade dessa vackra ting som jag tror får bli en av de nästa leverantörerna på tur in i butik 2010. Har spanat länge på detta franska företag, ända sedan startplanerna av
PAR COURRIER 2007 men det har inte blivit av än, kanske nästa år då Salle de Bains (Badrum) Par Courrier lanseras :-)


Côté Bastide - så vackert!

projekt Hem & Villa mässa I

Det börjar dra ihop sig för Hem & Villa mässan nästa vecka. Så nu är det en högre växel som läggs in :-) Eftersom jag ställer ut i ett samarbete med tidningen Skärgårdsliv som är där för att marknadsföra sitt magasin, är temat på det jag ställer ut New England.
Mycket marint
med andra ord!

För just sådana här projekt och för en framtida showroomsbutik har jag sparat några livbojar av de jag tidigare sålde i butiken. Och dessa målas nu vita inför mässan.
Montern kommer att vara 3x5m och fyllas med det bästa jag har att erbjuda i det temat :-)

Det jag ororar mig mest för nu är om bordet från Italien hinner fram i tid! Just nu är bordet i Milano och jag trodde att det skulle komma hit i denna vecka, men nu visar det sig att det inte kommer förrän i nästa vecka, dagen innan mässan öppnar - stressigt!
ingen tid att testa något innan alltså, utan bara hoppas att det passar in med hur jag tänkt mig..

I morgon ska jag träffa en framåt tjej som studerar dekor & reklam och som skrev till mig att hon skulle vilja göra sin praktik hos mig. Så jag föreslog att hon kunde få assistera mig när jag ska inreda montern på mässan :-) Intensivpraktik i stället! I morgon ska vi träffas och jag ska berätta om det som ska göras. Det känns både kul och underlättande att få en assisterande hand inför detta då det kommer att vara mycket att släpa, flytta, sätta upp, piffa och styla.

Mer omkring vad jag gör inför mässan kommer..samt före och efter bilder på montern i nästa vecka..

Jag hoppas några av er kommer förbi och hälsar på! :-D
Älvsjömässan 1-4 oktober.

söndag 20 september 2009

vackra färger


foto: Magdalena
Naturens vackra färger som i detta fall består av trädgårdshortensia, några torkade andra fortfarande färska och vildvin som börjar att få den otroligt vackra höströda färgen :-)
Tillsammans med en zinktunna och en ljushållare från butiken.

tips:
Om du vill torka hortensia ska den inte hängas upp och ned, utan klipp av en ordentlig kvist och låt den gärna stå inomhus i en vas med vatten, den torkar eftersom med eller utan vatten :-)

lördag 19 september 2009

klockor

foto: Magdalena
Jag gillar verkligen klockor! fast konstigt nog har jag nästan aldrig haft en armbandsklocka, inte de senaste 20 åren i allafall. Har nog aldrig letat eller hittat just den klocka som jag skulle vilja ha. I dag behöver man kanske egentligen inte en armbandsklocka för att veta tiden, det finns runt omkring oss överallt. På mobilen, datorn, buss-stationer och så vidare.

En armbandsklocka är mer som ett smycke i dag, en snygg accessoar :-)

foto: Magdalena
Och klockor i hemmet är precis som mode, en fin accessoar :-) och det kan jag inte få nog utav för det finns så mycket fina klockor i alla dess storlekar och utseenden!
Några av nyheterna från butiken, ser ni på bilderna och fler kommer.

Solen skiner i Stockholm med underbart väder, hoppas ni får en fin lördag :-)

fredag 18 september 2009

klassiska toner..

foto: Magdalena
Vill önska en riktigt trevlig helg till alla er som hälsar på här i bloggen!
På bilderna ser ni 2 nya tavlor med notblad inramat i riktigt fina och vackra svarta ramar som läggs upp i butik under helgen, en av de nya klockorna, hästdekorationen i snidat trä, Urna Mistral som jag har ett blockljus i, samt torkad Hortenisa.





foto: Magdalena

Trevlig Helg!
/M

Fredag!


Hittade dessa vackra bilder på Marie Claire Maison.com, och det är designern Paola Navone´s semesterhus i Grekland. Det är kul att inspireras och jag fick en idé med hjälp av en av bilderna :-) får se om det blir av....


drömmen att få vakna upp med havsutsikt, vilken känsla...

Vardagsrums-loft...det var annorlunda och lite kul :-)

Ha en fin dag och en härlig fredag!!
/M

*alla bilder från Marie Claire Maison*

onsdag 16 september 2009

mäss-erbjudande I

Den här vikväggen (endast 1 st) tar jag hem för Hem & Villa på Älvsjömässan den 1-4 oktober. Jag säljer den på mässan mot att man hämtar den på plats söndag den 4 oktober
kl 17.00
pris: 4.695kr (ord.pris 5655kr)
mått: 50x3x170cm
material: trä
Jag passar även på att sälja mitt eget showrooms-exemplar av denna vikvägg som jag använt för miljöbilder till butiken.
pris: 3995kr (ord.pris: 4950kr)
mått: 50x3x160cm
(priset gäller för avhämtning vid Älvsjömässan söndag den 4 ktober kl: 17:00)

Maila mig för reservation, först till kvarn!
info@parcourrier.se

skafferi inspiration


Tänk om man hade ett sånt här fint skafferi i köket :-)

fin blå färg, vackra tavlor och kul med griffelfärg i dörrspegeln, smart!
precis som på bilden ovan också.

Vackert


Här får man nästan en känsla av lanthandel :-)

alla bilder lånade från Country Living

tisdag 15 september 2009

för 2 år sedan..

klicka på bild för att komma till butikstipset!
Innan jag öppnade upp Par Courrier, så bloggade jag mycket om andra inredningsbutiker i Stockholm. Av den anledningen att jag under tiden studerade till web-designer på Folkuniversitetet, och för att förena nytta med nöje promenerade jag runt i stan efter kursen och fotograferade många av mina favoritbutiker med min gamla digitalkamera. Mycket har hänt sen dess och jag har både bytt kamera och blivit mer erfaren när det gäller att ta bilder ;-)
Men min tanke då var att faktiskt jobba som just det, webdesigner riktat mot inredning & butiker. Men det blev en egen butik istället..Jag blev nog för inspirerad av alla dessa eldsjälar till butiksinnehavare :-)

För er som inte läst denna blogg så länge så finns alla mina butikstips från 2007 kvar! Och mitt allra första butikstips som även blev en intervju med en av ägarna kan du läsa
om här>>
Det var och är fortfarande en av mina absoluta favoritbutiker i Stockholm och jag tror nog att många håller med om det, nämligen

Årstiden på Drottninggatan

alla andra butikstips hittar du i en lista i längre ner i högermenyn, totalt 20st :-)
med överseende för bildkvalitén och att bildupplägget är lite annorlunda mot idag, man utvecklar sig som sagt.. ;-)

udda lampor

Kan inte bestämma mig om jag gillar dessa lampor eller inte, det krävs ju ett speciellt hem/ eller inredningstil för att de ska komma till sin rätt kanske?
Men annorlunda var dom! Här gäller det att välja rätt glödlampa för att skapa en behaglig belysning. En sådan där gammaldags trådglödlampa skulle nog passa bra i denna :-)

Stallet, ateljén, eller lantliga köket kanske?
Nej, dessa finns inte i butiken (än...) men de lampor som finns hittar ni här..

LAMPOR>>

lite industri-retro på kontoret kanske..








Dagens ihopplock av både befintliga varor i butiken till lite som kommer in längre fram.
Vill man ha en lite tuffare stil på kontoret kan ju dessa retrosaker passa in.
Annorlunda och vackert bokstöd som Eiffeltorn gillade jag :)

Ni har väl inte missat att butiken fått en ny avdelning?
kika in här...
THE OFFICE>>