fredag 31 juli 2009

Trevlig helg!


©foto Magdalena Ahlberg

Sitter och går igenom alla mina bildmappar och hittade lite goda mat & dryckbilder från förra sommaren, så med dessa bilder önskar jag alla en trevlig helg :)

Hälsa gärna på i min fotoblogg som jag sakta bygger upp vid sidan om just nu :) Där hittar ni både nya & gamla bilder....
www.magdalenaahlberg.blogspot.com



©Magdalena

torsdag 30 juli 2009

vad händer i höst..


*leverantörsbilder från Trendkompagniet*
Jag sitter och arbetar med höstens nyheter till butiken och dessa produkter är några smakprov på vad som dyker upp bland mycket annat :) Även då jag försöker att undvika populära leverantörer för att ha ett eget sortiment och inte konkurrera så mycket med andra underbara e-butiker, så kan man i vissa fall inte stå emot längre :) Så nu tar även jag in Danska Trendkompagniet till PAR COURRIER. Dessa produkter och fler väntas in i början av september, kanske tidigare..



*leverantörsbilder från Jeanne D´arc Living*

Från Jeanne D´arc Living kommer denna underabara emalj-serie till köket, väntas in i slutet av augusti.

Detta är vad jag håller på med just nu och en del annat ;) Juli har gått mot sitt slut och det känns nästan *stressigt* att Augusti står för dörren, hoppas det blir ett riktigt varmt och soligt augusti så vi får njuta av sommaren ett tag till :D
OBS tillägg: Varorna jag visar här ligger inte ute i butik än. Så fort dom gör det hamnar nyheter ALLTID under Nytt :) men dessa dröjer till slutet av augusti innan det läggs ut.



missa inte rean som pågår just nu!!

Ha det gott allesammans :)

onsdag 29 juli 2009

"säteriet"



mammas goda hallonsylt!
Min mamma kallar sitt landställe för Säteriet...*ler* för det är hennes drömställe på jorden :)
Med den beteckningen kan man ju tro att det är ett väldigt STORT (!) landställe, men det är det inte, det är en söt liten vaniljgul svensk sommardröm inramad och inklädd i Syrén och hallonbuskar :-D

Genom åren har min familj vandrat igenom både hus och lägenheter. Ett av mina starkaste barndomsminnen är när vi hade ett hus på Skarpö utanför Vaxholm, det var ett sådant där stort hus man *suckar* efter när man åker förbi med skärgårdsbåtarna. Ett hus med glasverandor, brygga och sandstrand (!!).... Där bodde och växte jag upp under några år när jag var liten.
Men mina föräldrar fick andra idéer och husplaner 1983 och vi flyttade vidare till en annan Ö så skärgårdsdrömmen på Skarpö såldes. Idag skulle jag ge min högra hand (och vänstra för den delen) för att få det huset tillbaka.

Ska försöka leta fram lite bilder hos mamma så ni får se hur det såg ut :)

tisdag 28 juli 2009

lager-rensning!


Nu är det total utförsäljning av de fina bokstäverna i butiken, alla ska bort! 50kr/st!!!
(ord.pris 129kr)

Slutspurt på övrig sommar-rea hittar ni här>>
Nya rea-produkter har lagts till i dagarna, en del riktigt fina- passa på!!

Tjingeling säger jag och blickar mot höst-varor & kommande nyheter :)

Grisslehamn & marina detaljer..


foto: Magdalena
Lite mer bilder från helgen. Den vackra Fiskebåten låg i Grisslehamn och detaljerna på väggen hänger på mina föräldrars landställe :)



foto: Magdalena
Färgglada fiskenät som låg på bryggan i Grisslehamn. Och slitna, gamla, rostiga detaljer på landstället igen :)

Ha en fin dag!
//M

söndag 26 juli 2009

naturtoner



foto: Magdalena
I dag var vi i väg till Grisslehamn för att hälsa på hos mina föräldrar som har landställe i krokarna och på vägen stannade vi till vid Nothamn som ligger söder om Grisslehamn. En liten och väldigt ostörd vik med några sommarstugor.


foto: Magdalena
r naturen och årstidernas slit har färgat omgivningen blir det så vackert. Små detaljer som gör motivet, sånt gillar jag :)

lördag 25 juli 2009

feeling grey


foto: Magdalena
Hej svejs allaesammans :) Hoppas ni har en fin helg, själv håller jag på med en makeover av en Ikeamöbel här hemma, jag piffar och målar om en köks-ö-bänk. Medans den torkar mellan varven fick jag ett infall att fota dessa Kronor som finns i butiken, en är faktiskt ny - den mindre.



foto: Magdalena
Grått, betong, träpallar, lite grönt och diverse varor blev fina färger ihop :) ett 5-minuters spontant ihop-plock.
(allt på bilderna är varor ifrån PAR COURRIER)

LOPPIS - Tips mottages!
Någon som har ett bra loppis-tips i Norrtälje, Väddö och Grisslehamn-trakterna? skulle bli jätteglad om någon vet :-D

Hur köks-bänken blir som jag gör om, får ni självklart se när den blir klar sedan :)
Trevlig helg!

//M

tisdag 21 juli 2009

tillbaka till verkligheten..



foto: Magdalena
Tack för alla härliga kommentarer, jag lovar att om jag vinner stort på Lotto och köper ett sådant hus så bjuder jag in er allihopa på ett gästabud!!
Vilken dröm...


Men jag är så glad för det jag redan har och här ser ni några små glimtar från min verkliga trädgård, härlig Lavendel och min favorit tupp från butiken! Den har nu stått ute hela sommaren i regn, skur och sol och blir bara finare och finare :)

Ha en underbar dag!
tjingeling ;)